Lekker wild

De bladeren vallen weer van de bomen en de dagen worden korter: Bokbier, open haard, boswandelingen, bordspelletjes – niks knusser dan de herfst. Het is weer vroeger donker en we zitten gezellig binnen in café en restaurant terwijl regenbuien en windstoten over ons kikkerlandje trekken. Winkels en markten hebben kleurrijke seizoensgroenten uitgestald. Zo is de herfst bij uitstek de tijd van appels, peren, bramen, kastanjes, paddestoelen en pompoen. Gezellig om met het gezin te doen: bramen plukken en kastanjes zoeken. Herfstgroenten zijn prima te combineren met een stuk wildvlees.
En u wilt lekker WILD? Dan heeft u weer geluk, want op 15 oktober begon traditiegetrouw het ‘Culinaire Wildseizoen’, dat tot 3e kerstdag doorloopt. Hert, wildzwijn, haas, fazant, eend, konijn, parelhoen: het mag nog steeds gewoon op tafel! En hert op het bord in onze regio is ook wat minder zielig geworden, omdat we er veel teveel van hebben rond lopen!
In deze Wildspecial van Uitkrant Haarlem een aantal herfstige tips uit onze rijke en wijde regio.


Kraantje Lek


Restaurant MT

Restaurant MT is een jong, sfeervol en modern restaurant in Heemstede met een Frans – Europese keuken waar de vriendelijke bediening u graag adviseert. Wil je in de maand november genieten van heerlijke wildgerechten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Verder hebben wij een maandelijks wisselend menu.
WILDGERECHTEN
Hertenbiefstuk met Calvados bessen portsaus  € 25,00
Wilde zwijn biefstuk met sinaasappel likeursaus € 23,50
Kalkoen Tournedos met champignonsaus € 16,50
Hazenrugfilet met Calvados bessen portsaus € 25,00
Wilde Fazantborstfilet met abrikozen likeursaus € 20,50
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 17:00 uur tot 23:00 uur, maandag gesloten (behalve op feestdagen). Reserveren op: 023-7435504, Zandvoortselaan 139, 2106CM Heemstede. Eigen parkeergelegenheid aan de overkant van ons restaurant, 1 minuut van het treinstation Heemstede-Aerdenhout


Restaurant N.A.P.

Wilt u iets nieuws beleven? Met N.A.P. brengen wij Amsterdamse gastronomie naar Bloemendaal. Spectaculaire verrassingen uit de keuken van Chef Schraven en een heerlijke begeleiding uit de wijnkelder van sommelier Dobbelaar.

Op onze menukaart vindt u vooral vis- en vegetarische gerechten, maar wij gaan nu ook aan de slag met het mooie wild dat onze natuur te bieden heeft. Wij zijn het wild seizoen gestart met wilde eend. De komende weken zullen wij ook gerechten gaan serveren met haas en fazant.

Reserveren kan via www.restaurantnap.nl of telefonisch via 023-5836687
Wij zijn trots op onze 9 op Seatme


Restaurant Noor


Het Roode Hert


Van Leeuwen Vleesch

Het Noord-Hollands damhert, een ware delicatesse. Exclusief verkrijgbaar bij Van Leeuwen Vleesch.
Het damhert is uniek in zijn soort door het uitsluitend eten van beplanting op duingrond is het zeer fijn van smaak en mals van structuur.
Ook het vetgehalte van het hert is een zekere factor. Het is namelijk over het hele beest bedekt met een mooie laag hertvet wat je niet vaak ziet bij ander hert, deze zijn doorgaans zeer mager.
De combinatie van een goed rijpingsproces en een fijne structuur plus de juiste vetbedekking maakt dit stukje vlees tot een ware delicatesse!
Het damhert wordt in ons bedrijf van kop tot staart verwerkt, dat wil zeggen het hele hert wordt gepositioneerd tot biefstuk, koteletten stoofvlees, burgers en worsten.

Exclusief verkrijgbaar bij slagerij Van Leeuwen Vleesch, Bloemendaalseweg 230 te Overveen en Kleverparkweg 8 te Haarlem. Online bestellen via www.koopeenhert.nu


Viqh Wijnbar Haarlem


De specialist op wijnen. Speciaal voor UITkrant haarlem tipten zij de juiste wijn bij het juiste gerecht:


Wapen van Kennemerland

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK