NIEUW IN BEVERWIJK: PODIUMCAFE TOOS!!!

Beverwijk is een geweldig podiumcafé rijker! UITMAG.NL sprak met eigenares Tess van den Brink. 

 

Tess, kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben 28 jaar oud en op 1 juli vorig jaar, na 8 maanden verbouwen, open gegaan met Podiumcafé Toos. Voordat ik Toos startte was ik net afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool en nauwelijks begonnen als ZZPér in de evenementenbranche. Dit ging prima, want ik kon terugkomen bij oude stageplaatsen als Pride Amsterdam, het Young Art Festival en de Adam Toren, maar voor het seizoen goed en wel van start was gegaan brak de corona crisis uit en werd alles geannuleerd.

 

Je hebt waarschijnlijk vorig jaar door Corona een lastige start gehad met podiumcafé Toos, of niet? 

Corona is voor mij zowel een vloek als een zegen geweest. Doordat al mijn klussen werden geannuleerd kon ik weer met een open vizier naar de toekomst te kijken. De Broedmachine (waar Podiumcafé Toos nu ook gehuisvest is), is een culturele plek in Beverwijk waar ik altijd al graag over de vloer kwam. Deze plek zit bomvol met inspirerende kunstenaars. Aangezien ik hier altijd al een horecazaak in heb gezien had ik dan eindelijk tijd, en heb een plan op papier gezet! Dit is een beetje uit de hand gelopen haha. Ondanks dat ik dit zonder Corona nooit was begonnen heeft Covid er bij mij natuurlijk ook ingehakt. Omdat ik ten tijde van Covid ben gestart ben ik nooit in aanmerking gekomen voor overheidssteun. Dit was ontzettend zwaar. Toch hebben we het weten te redden en daar ben ik giga trots op. Want zeg nou zelf, als je in je eerste jaar je broek weet op te houden tijdens een serieuze crisis, dan geeft dit vertrouwen voor de toekomst!

 

Wat kan je nog meer vertellen over de afgelopen tijd? Wat waren de hoogtepunten? 

Pfhoe, moeilijk! We hebben al zoveel leuke dingen gedaan. Ik denk bijvoorbeeld met heel veel plezier terug aan het bomvolle terras op de warme zomeravonden, de allereerste bruiloft bij Toos, het terugkerende evenement ‘Avonddienst’ waar iedereen kwam feesten in zijn meest originele werkoutfit en het nu voor de tweede keer uitverkochte concept ‘Drag me to Brunch’ waar professionele dragqueens een dijk van een show neerzetten. Verder alle leuke bandjes die we al hebben mogen ontvangen en natuurlijk het starten met een nieuw jong team, dat ondertussen al als een échte familie voelt.

 

Goed dat je een Podiumcafé hebt geopend, want er zijn meer muzikanten dan podia in Noord-Holland. Beverwijk e.o. heeft ook een rijke cultuur aan pop en rock. Vele beroemdheden komen uit jullie gebied, de zogenaamde ‘Rock onder de Hoogovens’ Wordt je geholpen door deze oude garde?

Ik ben van jongs af aan betrokken geweest bij de organisatie van het Young Art Festival. Dit heeft enorm bijgedragen aan het netwerk dat ik heb op mogen bouwen in de regio en daarbuiten! Ik voel mij dan ook zeker gesteund door de organisatie en de vrijwilligers.

 

Kan je wat hoogtepunten noemen die op je podium gaan plaatsvinden de aankomende tijd in april en mei?

Zeker! Zaterdag 16 april het evenement: Avonddienst, zondag 17 april (1e paasdag) krijg je een professionele mini fotoshoot na een lunch bij Toos, maandag 18 April (2e paasdag) Drag Me To Brunch (UITVERKOCHT), zaterdag 23 April Band: POM, dinsdag 26 April (koningsnacht) evenement: STRMSTRNG, zaterdag 30 April Band: Noa Lauryn, zaterdag 07 mei Band:  Marten Fisher, zaterdag 23 mei Band: Beastie Boys Undercover. Verder hebben we elke vrijdag een DJ staan en is het slim om social media in de gaten te houden, want er komt alleen maar meer bij!

 

Wat hebben jullie nog meer te bieden behalve live muziek?

Wat Podiumcafé Toos naast de keuken en de programmering heel bijzonder maakt, is wat er verder nog allemaal te zien is in het pand ‘de Broedmachine’. Je vindt hier de meest uiteenlopende creatievelingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan uitvinders, festivalbouwers, een glasblazer, surfboard reparateurs, fotografen, muzikanten, een keramiste en zo kan ik nog wel even doorgaan. Uiteindelijk zitten er in het pand meer dan 40 bedrijfjes dus er is genoeg te zien!

 

Jullie hebben ook een keuken. Wat kunnen de mensen verwachten?

Nou en óf we een keuken hebben! Gasten zijn van woensdag t/m zondag welkom voor zowel lunch als diner. De kaart kan ik denk ik het best omschrijven als niet te ingewikkeld en niet te duur, maar wel nét even anders dan anders. Je zult hier bijvoorbeeld niet zo snel een geitenkaas salade of een simpele tomatensoep op de kaart vinden. Wij gaan dan eerder voor een net wat uitdagendere keuze.

 

Werk je ook met andere horeca­ondernemers of strandpaviljoenhouders samen? 

Die samenwerkingen zijn er eigenlijk nog niet geweest, al zou ik er wel voor open staan. Wat we wel proberen is om zoveel mogelijk samen te werken met ondernemers uit de Broedmachine. Zo hebben we bijvoorbeeld een eigen koffiebranderij en theemixerij. Vanzelfsprekend schenken we hun koffie en thee. Een ander voorbeeld is dat de plantenpotjes allemaal gemaakt zijn door de keramiste en dat de zaak zo goed als volledig gebouwd is door de festivalkunstenaars uit het pand.

 

Heb je nog meer toekomstplannen? Kunnen we een festival van Toos verwachten?

Naast het pand ligt een groot stuk terrein waar waarschijnlijk ooit op gebouwd gaat worden maar waar nu niets mee gebeurt. Het is  wel echt een droom om hier ooit een festival op te organiseren! Wie weet komt er snel een uitnodiging jullie kant op. Sowieso krijg ik hele wilde ideeën van dit terrein, al gaan die nu nog van de hak op de tak en ik ben me ervan bewust dat het ene haalbaarder is dan het ander. In elk geval genoeg inspiratie voor de toekomst, maar ik ga nog niet teveel verklappen!

 

Wat is een goede reden om naar Toos toe te gaan?

Do i need to say more? Zowel Toos als de Broedmachine zijn gewoon te gek en met niets anders te vergelijken! Het is misschien een beetje raar om over je eigen tent te zeggen maar ik kan mezelf geen leukere plek bedenken om in je vrije tijd rond te hangen!

 

www.podiumcafetoos.nl 

Website: www.podiumcafetoos.nl 
Facebook: www.facebook.com/podiumcafetoos 
Instagram: www.instagram.com/podiumcafe_toos

Parallelweg 7, 1948 NK Beverwijk

Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag vanaf 12:00 uur

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK