Nieuw in Haarlem: Le Petit Café

Vanaf nu kun je terecht bij het langverwachte Le Petit Café aan de Gedempte Oude Gracht. Deze stijlvolle Franse bistro is letterlijk verbonden met historische boekhandel De Vries Van Stockum. Wanneer de boekhandel open is, zou je namelijk via de karakteristieke  doorgangetjes zó vanaf de winkel het restaurant in kunnen lopen.

 

Le Petit Café is opgericht door Jeltje de Vries (eigenaar en directeur boekhandel De Vries Van Stockum), Tim Immers en Koen Schippers (Hangar Amsterdam Noord en Oost) en Melanie Kok (voormalig event manager Hangar) – stuk voor stuk mensen met verstand van gastronomie en een passie voor écht goed eten. Het resultaat is een sfeervol café met ambachtelijke gerechten en hun persoonlijke favorieten.

Je kunt bij Le Petit Café terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Voel je vooral ook niet bezwaard om gewoon lekker te komen werken, lezen of schrijven onder het genot van een verse artisjok!

De eerste reacties zijn positief: “Voordat het af was, stonden mensen al voor de deur. Ook klanten van de boekhandel vroegen regelmatig (zelfs via de mail) wanneer we open gingen. Vanaf het moment dat we gasten konden ontvangen, is het al gezellig druk geweest. De sfeer van het café en de boekhandel versterken elkaar. Eén en één is drie – zo voelt het,” aldus Jeltje de Vries en Melanie Kok.

 

Ga naar lepetitcafe.nl voor de actuele openingstijden en het maken van reserveringen. Le Petit Café is ook te vinden op Facebook en Instagram (@lepetitcafe.haarlem).

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK