November Wild & Wijnmaand

Wild, wilder, wildst

Bij wild en wijn denken de meeste mensen meteen aan herfststormen, haardvuur,
stoer vlees en robuuste stoofschotels met uitgesproken smaken waarbij je grootse,
krachtige wijnen drinkt. Die wildgerechten bestaan, maar er zijn ook lichte wildsoorten
waarbij andere wijnen gedronken kunnen worden.

Bij konijn en fazant past een Beaujolais of Spätburgunder, terwijl je bij haas of hert
de Cabernet Sauvignon of Nebbiolo schenkt. Wild smaakt allang niet meer zo wild als vroeger. De smaak die ontstond doordat het vlees moest besterven, is uit de tijd en zelfs verboden, waardoor de wijnen minder zwaar zijn geworden. Daarnaast wil je als vegetariër ook wel eens
een robuuste wijn drinken zonder dat er vlees aan te pas komt. Met paddenstoelen maak je bijvoorbeeld de wildste gerechten zonder wild. Zowel een rijke witte wijn (Chardonnay of Riesling) als een middelzware, frisse rode wijn (Chianti Classico of Rioja Crianza) passen erbij.

In de wilde novembermaand valt er genoeg te (her) ontdekken op wildgebied van Amsterdam tot Zandvoort.

Uitkrant Haarlem heeft een breed scala aan uitstekende restaurants bij elkaar gebracht, waar
wild en wijn hand in hand gaan. Een smakelijke herfst!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK