November wildmaand

WILDSEIZOEN !!!
Wild eten in een sfeertje om te smullen !!
Tot 15 januari serveert Kraantje Lek diverse Haarwildgerechten
• Hertenfilet
• Hazenrug
• Wildzwijnmedaillons
• Vederwildgerechten – Eend of Fazant met zuurkool)

Resrveren: info@kraantjelek.nl of T 023 5241266
Restaurant Kraantje Lek
Duinlustweg 22
Overveen
T 023 5241266
www.kraantjelek.nl

kraantje-lek

WILDE PLANNEN BIJ 
PAND 13
Het half jaar jonge Pand 13, bar en restaurant waar het draait om bourgondisch genieten, blijkt een succes. Na een feestelijke zomer met de deuren open en een ruim terras, branden nu de kachels buiten is het met een dekentje nog steeds aangenaam. Bourgondische chef-kok Dennis Dunajev blijft zijn gasten verbazen met culinaire hoogstandjes. Hij heeft altijd weer wilde plannen voor mooie nieuwe gerechten terwijl de populaire gerechtjes op de kaart blijven staan. De maand november staat bij Pand13 in het teken van bescheiden wisselende wildspecialiteiten met bijpassende wijnen. Maak kennis met de kleine hapjes en hoofdgerechten en de uitstekende wijnkaart. Pand13 is ook ideaal voor feestjes en borrels, dus bel even of kom gezellig langs om je wensen te bespreken!


Bar / restaurant Pand 13 Bourgondisch genieten
Kruisstraat 13 Haarlem

T 023 5767574
www.pand13.nl

pand13

Seizoensproducten in Het Roode Hert

De unieke uit 1591 daterende herberg ‘Het Roode Hert’ is gevestigd in het schilderachtige dorp Velsen-Zuid, pal langs het Noordzeekanaal, een perfecte ambiance voor lunch en diner. Sommelier Jeroen van den Bogaerde en chef-kok Edwin Roest houden met eten en drinken een levenskunst in ere die zij graag verrijken en overdragen in het universum van smaken, kleuren en geuren. Samen staan de heren garant voor mooie en kwalitatieve producten van het seizoen waarmee zij hun gasten met passie en talent culinair verwennen. In de wildmaand november staan patrijs en wilde eend op de kaart die met een passende wijn een uitgelezen combinatie vormen. Op de website vindt u ook het bijzondere kerstmenu van dit jaar.

Restaurant Het Roode Hert
Zuiderdorpstraat 15, Velsen-Zuid
T 0255-515797 info@roodehert.nl
www.roodehert.nl

roodehert

Speciaal voor de wildperiode:
Nederlands hertenbiefstuk met zelfgemaakt worstje,
zuurkoolstamppot en spekjes.
Kijk op www.bijtholen.nl voor onze andere heerlijke gerechten.

Restaurant Tholen
Kruisweg 70B Haarlem
T 023 5319625
www.bijtholen.nl

bijtholen

WIJNTIPS BIJ WILDGERECHTEN VAN VIQH WIJNBAR

Gekruide koude wildzwijnpaté
Uit de Bourgondische Chablis streek een stevige ronde chardonnay van Domaine Mandeliere. Of uit Sicilië van Zabu een kruidige aardse Nero d’Avola.

Gestoofde konijnenragout met groenten
Contra Soarda uit Veneto (Italië) maakt voor Viqh een eigen blend van Marzemino Nero en Pinot Noir. Stevig en rond van smaak. Liever een witte wijn? Probeer houtgelagerde en fruitige Morande Chardonnay uit Central Valley (Chili)

Gebraden patrijs met zuurkool
Vanwege het witte vlees en de zuurkool adviseren wij een riesling uit de Rheingau van Schumann-Nägler uit Duitsland. Tevens een rode keuze uit het Duitse Baden, een kruidige lichte spätburgunder van het huis Schneider.

In rosé gebraden reerug met kruiden
Een goede vleesbegeleider uit de Spaanse Rioja, Tempranillo, krachtig en kruidig met hints van noten van het huis Lealtanza of uit midden Italië, de Toscane, een Rosso di Montalcino gemaakt van de Sangiovese druif door Piancornello. Rond en tonen van specerijen.

Heeft u zin een herfst/winter bbq, gezellig met vrienden rond het vuur? Overweeg dan een speenvarken aan het spit!
Uit Tokaji (Hongarije) een wat minder bekende witte furmint. Deze licht houtgelagerde wijn van Grand Selection is romig en kruidig. Als rode suggestie uit Oostenrijk: uit Retzerland een kruidige licht fruitige Blauer Zweigelt van Uibel.

Heeft u advies nodig? Loopt u gerust even binnen.

Wijnbar Viqh
Grote Markt 4, Haarlem
T 023 – 54 24 258
www.viqh.nl

wijnen

Wals Poelier, Wild en Waterland

De geuren van een regenachtig bos, een knapperend haardvuur, een gezellig landhuis. De herfst is het meest aromatische en smakelijke van alle seizoenen. Wals Poelier uit Bloemendaal en Landgoed Waterland in Velsen Zuid organiseren zaterdag 26 november een geweldige culinaire avond in herfstsferen. De avond start om 19.30 uur als de gasten op de parkeerplaats worden ontvangen door een parkeerwacht en een glaasje glühwein. De korte wandeling naar het landhuis is verlicht met kaarslicht en de jachthoornblazers heten de gasten welkom, waarna poelier Asta Wals vertelt over de herten in de regio. Het diner begint met een amuse van de chef, gevolgd door een carpaccio van hert, een soepje en als hoofdgang drie wildgerechtjes van hert. Het heerlijk zoete dessert is van de patissier. Na deze fantastische avond kunt u in stijl overnachten op Landgoed Waterland.

Prijzen: diner 45 euro, huiswijnen 4,50 per glas/24,50 per fles en wijnen van de sommelier 6,50 per glas/34,50 per fles.
Overnachtingen: royal suite 150 euro, suite 120 euro, tweepersoonskamer 98 euro (prijzen o.b.v. twee personen per kamer inclusief ontbijt).

Landgoed Waterland
Rijksweg 116, Velzen Zuid
Reserveren is gewenst: T 023-5470496 of info@postverkadegroep.nl

wals

Wildzwijn spareribs met stoofpeertjes! 
Restaurant de Wandelaar
Lange Annastraat 56 Haarlem
T 023 534 1032
info@restaurantdewandelaar.nl
www.restaurantdewandelaar.nl

wandelaar

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK