Dit restaurant is gespecialiseerd in visgerechten, maar ook de vleesspecialiteiten zijn allemaal even goed. Als je het aan de UITkrant vraagt, kunnen hier Michelinsterren worden uitgedeeld. In november 2011 opende “Visrestaurant Barend” haar deuren in de Lange Veerstraat in Haarlem en inmiddels weten velen het te vinden. De familie van Barend, de eigenaar, komt van oorsprong uit de visserij. Zijn opa Barend, die altijd eigen viskotters had, heeft hem als klein kind al de kunst van het visbakken geleerd. De vis wordt op ouderwetse wijze gebakken, zoals dat al generaties lang gebeurt in zijn familie. Wat te denken van de huisspecialiteit, drie verrukkelijke sliptongen of een heerlijke verse schol met huisgemaakte saus? Voor de vleesliefhebber is er een malse Black Angussteak of een verfijnde kalfsschnitzel. Het restaurant is vijf dagen per week open, van woensdag t/m zondag.
Restaurant Barend
Lange Veerstraat 15
T 023 5328694/061346 6652
www.restaurantbarend.nl
email@restaurantbarend.nl