SPECIAL Overveen en Bloemendaal | De Bloemendaalse weg: uitgebreid winkelen in landelijk gebied

Op nog geen 15 minuten fietsen van Haarlem Station ligt de Bloemendaalseweg, die start in Overveen en doorloopt tot aan het Kerkplein in Bloemendaal.

Overveen en Bloemendaal is het mooiste gebied van onze rijke regio, ideaal om te wandelen en te fietsen. En de combi fietsen, winkelen, lunchen en dineren is een feest, blijf gewoonde Bloemendaalse weg volgen en je komt het allemaal tegen!

Voor de sportievere fietsers is er de langs de inmense villa’s en landhuizen slingerende de route naar het Bloemendaalse Kopje, waar bijna op de top het geweldig mooie Openluchttheater Caprera ligt. Een heuse bijna niet-Nederlandse beklimming! Op zondag 3 juni 2018 vindt de 11e editie van de HUGO BOSS Letterenloop plaats. Dit hardloopevent voor jong en oud staat al meer dan 10 jaar bekend als één van de mooiste runs van Noord-Holland. De HUGO BOSS Letterenloop staat garant voor een prachtig parcours door het bosrijke Bloemendaal, met de IJsbaan Haarlem als uniek start- en finishlocatie. Een iconisch hoogtepunt is het Kopje van Bloemendaal. Ook op 3 juni: Architectuurfietstocht Bloemendaal-Aerdenhout o.l.v. Gert Jan van Setten, aanmelden via: activiteiten@onsbloemendaal.nl

Tip voor de jeugd: Kinderboerderij Hertenkamp, Lage Duin en Daaldseweg 11a, www.hertenkampbloemendaal.nl

En last but not least: UITkrant Haarlem verzamelde de leukste winkel- en UITtips van dit bosrijke en rustieke gebied ideaal gelegen tussen Haarlem en de kust. Hierbij een overzicht. Enjoy!

FITZ ALL KITZ KINDERKLEDING & SCHOENEN

Fitz all Kitz Kinderkleding & Schoenen by Carina Thoma Design (schoenen ontwerpster); is sinds februari 2017 geopend; bij Fitz all Kitz vindt u modieuze kinderkleding vanaf maat 56 tot en met maat 176. Het aanbod is heel divers en er zijn ook trendy schoenen te koop vanaf maat 19 tot en met maat 40. Webshop binnenkort online!

Openingstijden:
Di t/m vrij 10:00 – 17:30 en za 10:00 – 17:00 uur. Bloemendaalseweg 32, Bloemendaal 023-5830972, facebook

Goed Speel Goed

Als u bijzonder speelgoed zoekt bent u bij Goed Speel Goed in Bloemendaal aan het goede adres.

Knuffels van het mooie merk Steiff bijvoorbeeld, als geboorte cadeau. Micro step, het vervoersmiddel , van 1,5 tot 12 jaar oud! Hout van o.a. Janod. Knutselspullen van Djeco. Uigebreide collectie Sylvanian families. Brio treinen en nog veel meer.Achterin de winkel staan voetbaltafels, poolbiljart, airhockey en tafeltennis om te proberen en te bestellen voor thuis.Door de hele winkel zijn speelplekken voor de kids. Voor de winkel een mini speeltuin met o.a een glijbaan. Daardoor is het altijd een gezellige boel. Voor jong en oud zijn er ook bouwdozen van Revell en Billing Boat. En niet te vergeten… bestuurbare auto’s en boten!

Volg ons op facebook en instagram!

Goed Speelgoed, Bloemendaalseweg 29, Bloemendaal, 023-5264849

HUGO BOSS Letterenloop – Special guests in bosrijk Bloemendaal

Op zondag 3 juni 2018 vindt de 11e editie van de HUGO BOSS Letterenloop plaats met vele special guests. Dit sympathieke hardloopevent voor jong en oud staat bekend als één van de mooiste runs van Noord-Holland. Het bosrijke parcours met start en finish op IJsbaan Haarlem gaat door Openluchttheater Caprera en over het iconische Kopje van Bloemendaal. Een evenement waarbij de volledige opbrengst naar Run4Schools gaat. Een geweldig goed doel waarbij kinderen in de armste wijken van Zuid-Afrika door sport en spel gestimuleerd worden naar school te komen. Schrijf je snel in op www.letterenloop.nl

Met 25 jaar ervaring is Ambachtelijke Meubelstoffeerderij & Restaurateurs Joseph Wolters een gevestigde naam. Vanuit onze locatie in Overveen werken wij vooral in de regio. Wij zijn gespecialiseerd in:

Natuurwinkel Overveen

Zoals elk jaar kunt u de producten van Dr Hauschka met 10% korting aanschaffen in juni 2018 (en december 2018 !) bij Natuurwinkel Overveen.

Neem bijvoorbeeld de Rozencrème: Rozencrème is dé klassieker van Dr. Hauschka Cosmetica. Hij verzorgt en beschermt de normale, droge een gevoelige huid. Deze crème is ook uitermate geschikt voor de rijpere huid en de huid met een neiging tot roodheid en couperose nog meer. De rijke samenstelling van de Rozencrème heeft een harmoniserend effect op de vet- en vochtbalans van de huid. De kwetsbare structuur van de huid wordt verzorgd door de crème waarin zowel de kracht als de zachtheid van de roos verenigd zijn.

Natuurwinkel Overveen, Bloemendaalseweg 228, Overveen, 023-525 0764, www.natuurwinkeloverveen.nl

Oesterholt Interieur

Linnen is de woontrend van 2018. Laat de soepele stof eens door uw handen glijden en ervaar de natuurlijke uitstraling en je snapt direct waarom. Het geeft uw huis ook beslist een warmere uitstraling. Oesterholt Interieur heeft de grootste collectie linnen op voorraad van de regio Kennermerland. Van uiterst betaalbaar tot exclusief. Oesterholt Interieur is open van woensdag tot en met zaterdag. Loop eens binnen en verlies uw hart aan linnen.

Bloemendaalseweg 48B, Bloemendaal, 023 526 4286, oesterholt.nl

CAFE BILLARD S L I G T I N MG
In 1905 startte de familie Sligting Cafe Sligting. Carel Sligting bezorgde als het gezicht van deze horecaondernemeing het café faam in de jaren zeventig. En tot op de dag van vandaag opent dit unieke en authentieke café waar nu eens geen muziek uit de speakers te horen voor haar gasten,dagelijks haar deuren. Het laat zich raden, dat in dit door de Brandbierbrouwerij erkende proeflokaal veel verhalen zijn ontstaan, veel verhalen tussen de gasten zijn uitgewisseld en dagelijks nieuwe verhalen aan haar bestaan worden toegevoegd.

Zijlweg 18, Overveen, www.cafesligting.nl

Toko Vonn is al meer dan tien jaar een begrip voor Indonesisch eten met vestigingen aan de Zandvoortselaan 32 in Heemstede en de Bloemendaalseweg 112 in Bloemendaal.

De winkel is iedere dag geopend van 16.00 tot 19.30. Heemstede zelfs tot 20.00!

Voor € 10,95 kun je een Rames Menu afhalen met in deze maaltijdbak een basis met daarbij twee soorten vlees en twee groenten plus een pikant ei.

Bij deze basis kunt u kiezen uit Nasi Putih (witte rijst), Nasi Goreng (gebakken rijst), Nasi Kuning (gele rijst) of Bami Goreng. De Nasi Kuning van Toko Vonn is zeer geliefd en geel van kleur door de gebruikte kruiden zonder kleurstoffen.

Natuurlijk verkoopt Toko Vonn ook andere gerechten zoals Saté Ayam (kip) of Saté Domba (lam) en diverse snacks zoals Lemper, Pastei, Risolles of Pisang goreng.

Ook de vegetariër kan heel goed bij Toko Vonn terecht. U kunt uw Rames Menu vegetarisch samenstellen op basis van de diverse groentegerechten met als vleesvervanger de gerechten gemaakt van Tahoe (Tahu/Tofu) of Tempé (Tempeh) of een combinatie hiervan.

Alle gerechten zijn trouwens op authentieke wijze bereid met verse kruiden en specerijen.

Aan geen van deze gerechten worden conserveringsmiddelen of smaakversterkers toegevoegd. Dus ook “geen” smaakversterker mononatriumglutamaat zoals Ve-tsin of Aji-no-moto.

Het is daarom dat veel klanten deze kwaliteit waarderen en blijven terugkomen.

Voor verdere informatie en openingstijden kunt u www.tokovonn.nl raadplegen of wanneer u bijvoorbeeld catering wenst even bellen met 023-544 17 97

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »