‘Wij maken gewoon graag goed en lekker eten, geen gedoe,’ zeggen Michel Lambermon en compagnon Arjen Rector van To Amuse. In het prachtige restaurant in de Zijlstraat kun je gerust de tijd nemen om eerst eens rond te kijken. De open keuken en de glas-in-lood-ramen geven de goed ingedeelde ruimte beneden en de open vide een relaxte sfeer en de gasten een warm welkom. Het eenjarig bestaan van To Amuse, om precies te zijn op 4 augustus jl, gaf aanleiding tot een feestelijk menu in de maand augustus. Als dank voor alle gasten, oude bekenden en nieuwe gezichten, worden Ierse oesters met sojamarinade en een sprankelende cava als amuse aangeboden. Op het driegangenmenu voorts een steak kannibaal met carpaccio van wilde gamba en een tong met Tsarine aardappel, om maar wat te noemen. Het bijpassende wijnarrangement liegt er ook niet om; Franse rosé uit de Languedoc, een gekoelde Roemeense pinot noir; maître Jaap van Wageningen vertelt met zijn Hellevoetsluise tongval graag over herkomst en smaak. Het is een genotzuchtige bedoening, zeker wanneer de vlotte en aandachtige bediening de linnen servetten herschikt als de gasten tussentijds de tafel verlaten. Precies daarom, en voor gasten die het jubileummenu nog niet kennen, staat het menu in september ook op de kaart. Maar dan wel met nieuwe gerechten, want die schudden ze zo uit hun meesterkoksmouwen; runderbavet met oosterse twist, kalfsstaartstuk en cheesecake met limoncello en scroppino. Betaalbare topkwaliteit in Haarlem. Feest!
To Amuse
Zijlstraat 56-58, Haarlem
T 023 – 5310070
Open woe-za 12.00 – 17.00 / 18.00 tot 24.00 uur (keuken tot 22.00 uur)
Zondag en maandag gesloten
toamusehaarlem.com