UITkrant special Gedempte Oude Gracht

De Gedempte Oude Gracht is één van de hoofdaders van Haarlem Centrum en loopt van het Spaarne tot aan het kruispunt met de Zijlstraat, waarna de straat Nassaulaan heet. De drukke straat is ondanks de vele bussen, auto’s en fietsen toch ook een interessante straat om te winkelen en cultuur te ontdekken. Zo kan je in het Kunstcentrum Haarlem, op huisnummer 117-121, t/m 12 mei de tentoonstelling HOME / LAND met werk van Euf Lindeboom en Annemarie Terlage zien. Galerie Année, een stuk verder op de Gedempte Oude Gracht, huisnummer 3, vertoont t/m 7 april de serie Realisme ‘En Plein Air’. Een prachtige verzameling schilderijen, aquarellen, beelden en keramiek van 7 kunstenaars. Na 7 april weer een nieuwe axpo, de expo’s getuigen altijd van topkwaliteit en vakwerk. 21 en 22 april is het weer Bloemencorso, de binnen rollende praalwagens die de enorme schatkamer van bloemen uit de Bollenstreek laten zien.

Op 5 april opent het Canadese warenhuisketen zijn Hudsons Bay in het zo beroemde oude gebouw van V&D, middeen op de Gedempte Gracht. Drogisterij van den Pigge, heeft nooit geweken voor het waenhuis-imperium, hetgeen nog steeds duidelijk te zien is; het is als enige ingebouwd in het slinternieuwe Husons Bay.

In de Wilheminakerk, iets voorbij Husons Bay vinden op 6 en 7 april verder voorjaarsconcerten van Beethoven, Brahms en Dvořák
 plaats, uitgevoerd door het Haarlems Symfonieorkest.

En UITkrant Haarlem biedt u verder bij deze een overzichtje met nog meer handige tips om uw tocht over de Gedempte Oude Gracht nog aangenamer te maken!

Café de Doorzetter
Bloemencorso :
Zat. 21-4-18   live 18.00 uur Jeremy & Jos Zwart!
Zondag 09.00 uur open
Nassaulaan 86
Haarlem, 023-5327548

Eetcafé Coach House Inn

Free Wheely

Free Wheely is de fietsenwinkel met de meest unieke merken van Nederland en België. Specialist op het gebied van bakfietsen van Urban Arrow, Bakfiets.nl, Nihola, Winther en de Fietsfabriek, maar ook van bijzondere stadfietsen van Achielle, Azor, BRIK en SPIKED. Liever op de step? Free Wheely heeft een grote collectie steppen in alle soorten en maten- van stoere stuntsteppen tot sportieve volwassenen steppen. Kijk snel op de site of kom langs voor meer informatie en een proefrit. Let op: dit is wel op eigen risico; voordat u het weet wilt u nooit meer anders!

Free Wheely, Gedempte Oude Gracht 101, Haarlem

023-5519525, www.freewheely.nl, haarlem@freewheely.nl

Galerie Anneé

HiFi Klubben

Juizz

Keukenhof

Marrakez

Een ontspannen, sfeervol restaurant in Haarlem waar je bijna de zon op je wangen vóelt branden. Een plek waar je de dag ontspannen kunt starten met een lekker ontbijt, waar je tussen het winkelen door heerlijk rozig kunt lunchen of gezellig kunt genieten van een afternoon tea met arabische invloeden. In de avond geniet u van onze dinerkaart met o.a Arabische mezzes onder een genot van heerlijk glas Marrokaanse wijn.

Vier keer per jaar organiseren wij een sfeervolle Arabic night met live enterainment en diner.

Check onze website voor meer info. www.marrakez.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »