Ambacht in Beeld: film, symposium en festival

Ambacht in Beeld: specials in Zaandam en Rotterdam


Op zondag 6 september 2020 en zondag 11 oktober 2020 vertonen we een aantal prachtige documentaires over ambachtelijk meesterschap in filmtheater De Fabriek in Zaandam. De films zijn tijdens het Ambacht in Beeld Film Festival in première gegaan en worden gecombineerd met talks met Amsterdamse en Zaanse ambachtslieden. 


Zondag 6 september 2020, aanvang 16.30 uur

A Time for Making + The Bowl (klik hier voor tickets)

De documentaire ‘A Time for Making’ gaat over het prachtige Canadese eiland Gabriola, met negen portretten van gedreven ambachtslieden. Aansluitend vertonen we de korte film ‘The Bowl’, een portret van Ingrid Guldenaar over haar zus, kunstenares Barbara Guldenaar

Zondag 11 oktober 2020, aanvang 16.30 uur

Carving the Divine + Table # 6 (klik hier voor tickets)

Carving the Divine’ is een unieke en intieme documentaire over het leven en artistieke proces van hedendaagse Busshi, meesters die op ambachtelijke wijze houten Boeddhabeelden maken volgens een 1400 jaar oude traditie. Als voorfilm vertonen we ‘Table # 6’ van Daan Simons en Gonzalo Fernandez, waarin het maakproces van een tafel met Japanse houtverbindingen centraal staat.


Ambacht in Beeld goes Rotterdam!

Om alvast te noteren: op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 december zijn we te vinden in het schitterende nieuwe Theater Zuidplein in Rotterdam! Daar vertonen we drie avonden lang prachtige documentaires over ambachtelijk meesterschap, met talks door Rotterdamse makers. Meer nieuws volgt binnenkort!

Symposium in Pakhuis de Zwijger – 15 september

Voorafgaand aan het Ambacht in Beeld Festival organiseren we jaarlijks een verdiepend symposium in Pakhuis de Zwijger, dit jaar op dinsdagavond 15 september. Het aantal tickets is beperkt, maar de bijeenkomst zal ook via livestream te volgen zijn. We belichten dit jaar het thema ‘ambacht en educatie’ vanuit verschillende expertises.

Welke vormen van educatie zijn er voor het doorgeven van ambachtelijke vakkennis? Wat kunnen we leren van bijvoorbeeld de Japanse scholing? Hoe is het onderwijs in Nederland georganiseerd? Hoe leer je anno 2020 een ambacht?

Meer informatie over het programma is te vinden op www.ambachtinbeeldfestival.nl.

Nieuwe datum Ambacht in Beeld Festival – 14 en 15 november

 

Het Ambacht in Beeld Festival zou dit jaar plaatsvinden op 26 en 27 september in Amsterdam. Uniek aan ons tweedaags evenement is dat we een heleboel workshops en masterclasses organiseren: de Hallen bruisen van de activiteit. Meester ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis met het publiek. Bezoekers leren iets moois te maken door zelf hun handen uit de mouwen te steken, met materialen te werken, gereedschappen te gebruiken.

We zijn lang optimistisch geweest en hebben een prachtig programma samengesteld, maar eind september is de 1,5 meter regelgeving nog niet versoepeld. Dus we hebben besloten het Ambacht in Beeld Festival 2020 uit te stellen.

We hopen dat het festival op zaterdag 14 en zondag 15 november 2020 wel doorgang kan vinden, uiteraard in De Hallen in Amsterdam.

We houden u op de hoogte, en nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op onze website waar het festivalprogramma al klaar staat. Tientallen ambachtslieden verheugen zich om hun kennis en vaardigheden te delen. We zullen hen de komende maanden via onze sociale media (Facebook, Instagram, Twitter) aan u voorstellen, in de hoop dat in november ook live te mogen doen!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK