Filmprogramma Stadsschouwburg Velsen

De grandioze filmbewerkingen van J.R.R. Tolkiens The Lord of the Rings komen in extended-versie terug naar het filmtheater, gerestaureerd en wel! Ook in Velsen kunt u zich vanaf deze week vergapen aan de prachtige vergezichten van Midden-Aarde dat regisseur Peter Jackson op epische manier tot leven heeft laten komen. Vooraf aan elke film geeft de regisseur ook een speciale videoboodschap mee aan het filmpubliek.

Wie in het griezelseizoen meer spanning zoekt is welkom bij onze speciale, extra lange horroravond tijdens Halloween. De meest (on)smakelijke horrorcult staat op het menu.

 

CORPUS CHRISTI
Zaterdag 31 oktober 14:00

Poolse, voor een Oscar genomineerde film. Daniel heeft in een jeugdinstelling gezeten waar hij een erg gelovig man werd. Wanneer hij de inrichting verlaat, komt hij terecht in een dorpje waar hij vriendschap sluit met de lokale predikant. Wanneer deze onverwachts afwezig is, neemt Daniel de rol van priester op zich en voert hij enkele omstreden lessen in.

 

THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD
Zaterdag 31 oktober 17:00

Prachtige, creatieve verfilming gebaseerd op Charles Dickens’ wereldberoemde roman. Met een bijzondere hoofdrol voor Dev Patel en sterke bijrollen voor onder andere Tilda Swinton en Hugh Laurie.

 

UNDERGROUND HORROR FESTIVAL
Zaterdag 31 oktober 20:00

Halloweenavond, 2020… de nacht dat filmtheaters in het hele land transformeren in een authentieke grindhouse cinema tijdens het Underground Horror Festival. Een unieke ervaring met horrorfilms, vintage trailershows en originele grindhouse previews.

 

A BEAUTIFUL DAY IN THE NEIGBORHOOD
Zondag 1 november 14:00

In dit waargebeurde verhaal speelt Tom Hanks de beroemde Mister Rogers, presentator van het populaire kinderprogramma Mister Rogers’ Neighborhood. Deze kindervriend sluit een onverwachte vriendschap met de cynische journalist Tom Junod (Matthew Rhys).

 

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD (UITVERKOCHT)
Zondag 1 november 17:00

Succesvolle Nederlandse film (ruim 700.000 bezoekers) met Herman Finkers in zijn eerste filmrol naast Johanna ter Steege. In deze Twents gesproken film krijgen stellen van meerdere generaties het met elkaar op de stok.
Deze vertoning is helaas al uitverkocht. Op de website zijn al nieuwe vertoningsmomenten aangekondigd!

 

THE LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING (EXTENDED)
Zondag 1 november 20:00 & vrijdag 6 november 20:00

Deel 1 van de legendarische filmtrilogie van Peter Jackson, gebaseerd op de iconische boeken van J.R.R. Tolkien. Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo.

 

ON THE ROCKS
Dinsdag 3 november 14:00

De nieuwe film van Sofia Coppola is een liefdesbrief aan New York en aan generatieconflicten. Na hun samenwerking aan Lost in Translation, opnieuw met een hoofdrol voor Bill Murray.

 

AMAZING GRACE
Dinsdag 3 november 17:00

Prachtige documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles in januari 1972.

 

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS (EXTENDED)
Dinsdag 3 november 20:00 & zaterdag 7 november 20:00

Deel 2 van de legendarische filmtrilogie van Peter Jackson, gebaseerd op de iconische boeken van J.R.R. Tolkien. Frodo Baggins en de Fellowship zetten hun zoektocht voort om de Ene Ring te vernietigen en strijden tegen het kwaad van de Duistere Heer Sauron.

 

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING (EXTENDED)
Donderdag 5 november 20:00 & zondag 8 november 20:00

Deel 3 van de legendarische filmtrilogie van Peter Jackson, gebaseerd op de iconische boeken van J.R.R. Tolkien. De laatste strijd om Midden-aarde begint. Frodo en Sam, geleid door Gollum, zetten hun gevaarlijke missie voort in de richting van de branden van Mount Doom om de Ene Ring te vernietigen.

 

https://stadsschouwburgvelsen.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK