Filmtheater Velsen draait weer in full swing!

De kop is eraf! Filmtheater Velsen draait weer in full swing de mooiste en beste films uit binnen- en buitenland. Deze week staat in het teken van de prachtige Nederlandse debuutfilm I Don’t Wanna Dancevan Flynn van Kleist. Hoofdpersonage Yfendo van Praag vertolkt zijn eigen leven in dit urgente, ontroerende en meeslepende drama dat overvloeit van positieve energie en aanstekelijke dansscènes. We zijn ontzettend trots dat we 19 juni 17:00 de regisseur en hoofdrolspeler mogen ontvangen voor een Q&A na de vertoning van I Don’t Wanna Dance!

 

Ook nieuw is de intieme documentaire 100UP van ’s lands topregisseur Heddy Honigmann die mensen die de honderd hebben gehaald portretteert. 

Naast deze bijzondere premières van eigen bodem vertonen we natuurlijk ook Oscarwinnaar Nomadland en de bejubelde Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde. Zin in een kleurrijke klassieker? Dan kan je terecht bij de bijzondere vertoning van Oscarwinnaar Todo sobre mi madre (All About My Mother) van de Spaanse cineast Pedro Almodóvar. Vooraf aan die film vertonen we Almodóvars nieuwste werk: The Human Voicegebaseerd op het beroemde toneelstuk ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau met een geniale hoofdrol voor Tilda Swinton.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK