Gratis thuis film kijken bij Eye

Voor nu nog even online maar straks weer lekker in het rode pluche. Zijn de bioscopen dicht? De online programmering biedt volop mogelijkheden. Ook deze week zijn weer nieuwe films te zien, bijvoorbeeld op Eye Film Player: twee klassiekers met muziek van Henny Vrienten, Zeemansvrouwen en Beyond the Rocks. De VPRO interviewde Vrienten over zijn soundtracks.

 

 

Eye Film Player Zeemansvrouwen (gratis)

Meer dan zeventig jaar lang was Zeemansvrouwen (1930) een stille film. In 2003 werden de dialogen ontcijferd en ingesproken door acteurs Nelly Frijda, Huib Broos en Jeroen Krabbé. Henny Vrienten componeerde de muziek.

Zeemansvrouwen

 

Eye Film Player Beyond the Rocks (gratis)

Het filmmuseum trok in 2005 wereldwijd de aandacht met de ontdekking van deze klassieker (US 1922) van Sam Wood, met Hollywoodlegendes Rudolph Valentino en Gloria Swanson in de hoofdrollen. Muziek: Heny Vrienten.

Beyond the Rocks

 

Thuisonderwijs

We helpen je met thuisonderwijs. Kort voor Kids is er voor de jongste thuisblijvers en er zijn online workshops, zoals Stopmotion-film. Voor de echte thuisonderwijsfanaten is er de online lessenreeks Filmkwartier (voor 4 tot 12 jaar).

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK