Holland Festival – The Film Edition

Holland Festival – The Film Edition is van start! Tot en met 28 mei 2021 kan iedereen via cinetree.nl/hollandfestival genieten van zeven kunstzinnige films. De geselecteerde films hebben elk een speciale verbinding met het werk van de Holland Festival associate artists van dit jaar, Gisèle Vienne en Ryuichi Sakamoto. Alle films worden ingeleid door Cinetree curators, kunstenaars en kunstlieebbers zoals Eva Bartels en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

 

Films met een vleugje theater, kunst, dans, opera & poëzie

Er is voor ieder wat wils; zo zie je Japanse films zoals het poëtische essay Kuro en Seven Weeks, Alejandro Jodorowsky’s kunstspektakel Poesía Sin Fin en ook Naissance des pieuvres, de debuutfilm van Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu, Girlhood). Ook is Tarkovski’s science-fiction klassieker Solaris te bewonderen en To Stay Alive: a Method waarin cultuuriconen Iggy Pop en Michel Houellebecq figureren in een verfrissende feelgoodfilm over lijden (Erik van Lieshout, Arno Hagers and Reinier van Brummelen). Ook zien we Fukushima mon Amour; een film die pijnlijk duidelijk maakt hoe groot de nasleep is van de aardbeving en kernramp in 2011.

 

De Cinetree Filmclub

Voor het echte festivalgevoel kunnen online bezoekers zich ook aanmelden voor de Cinetree Filmclub, die op 26 mei gehost wordt door Cinetree curator Gaite Jansen. De Filmclub zal in het teken staan van Céline Sciamma’s Naissance des pieuvres en Portrait de la jeune fille en feu, die vanaf 21 mei te zien is binnen het maandabonnement op Cinetree. De Filmclub start om 20:00 uur en samen met Cinetree-leden en experts uit de filmwereld worden Sciamma’s films en bijbehorende thema’s besproken. Aanmelden voor de Filmclub kan via cinetree.nl/filmclub.

 

Theater & musea vanaf de bank

Hanna Verboom: “Film, kunst en theater zijn op zoveel vlakken vervlochten met elkaar. We missen het theater en musea enorm en vinden het daarom extra bijzonder om ze op deze filmische wijze toch een beetje thuis te brengen. Onze vaste programmering bestaat uit een breed scala aan films en bijbehorende thema’s, samen met Holland Festival hebben we een selectie gemaakt die in het verlengde staat van hun programmering & artistieke visie. Het mooiste is dat het voor iedereen toegankelijk is!’’.

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK