International Queer & Migrant Filmfestival presenteert Queer Faces, Migrant Voices + A Moment in the Reed

Sluit je ogen en luister naar een zestal moedige mensen die hun familie hebben achtergelaten en hun thuisland zijn ontvlucht op zoek naar vrijheid, acceptatie en liefde. Vanavond delen zij hun verhaal in een mix van live storytelling en opgenomen audio. Aansluitend wordt de Finse speelfilm A Moment in the Reed van Mikko Makela vertoond, over de mannenliefde die tijdens midzomernacht opbloeit tussen een Syrische asielzoeker en een Finse student.

International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF) is een platform voor wereldwijde queer kunst en cultuur in relatie tot migratie onderwerpen en draagt met haar programmering bij aan een diverse en inclusieve samenleving.

Naast het reguliere filmprogramma verzorgt IQMF workshops, thematische debatten, een nieuwkomersdiner en stimuleert ze jonge queer & migrant filmmakers hun films te realiseren en nieuwe netwerken te ontwikkelen.

De vierde editie van het International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF) vindt plaats van 5 t/m 9 december  plaats in De Balie in Amsterdam en 10 – 12 december in Haarlem, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Openingsfilm in Amsterdam is het erotische drama HARD PAINT van Marceo Reolon over de Braziliaanse Pedro die zich staande houdt door elke avond voor de webcam te dansen terwijl hij zichzelf ondergiet met neonverf. Deze film won de Berlin Teddy voor beste speelfilm tijdens het Berlin International Film Festival 2018 en beleeft nu haar Nederlandse première.

10 december Toneelschuur Haarlem
Zie www.iqmf.nl voor de volledige programmering

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK