Joost Swarte wijst bezoekers de weg bij heropening toneelschuur

Op maandag 1 juni heropent de Toneelschuur weer de deuren na maanden gesloten geweest te zijn wegens de landelijke maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Het was een flinke puzzel om het gepaste aantal bezoekers zo veilig mogelijk en binnen de nieuwe regelgeving te ontvangen. Hoe houden mensen in het gebouw anderhalve meter afstand tot elkaar? Hoe zorg je ervoor dat groepen bezoekers van verschillende voorstellingen niet met elkaar in aanraking komen? De Toneelschuur werkte samen met de Haarlemse ontwerper en striptekenaar Joost Swarte om mensen op gepaste wijze te informeren over de verschillende maatregelen tijdens een bezoek aan de Schuur.

 

De Schuur wilde de communicatie van de corona-regels op een manier aanpakken die bij de organisatie past. Bij eerste testen in het pand, werd het geheel al snel een kakofonie van alarmborden en verkeersbelijningen. Daarom werd de hulp ingeschakeld van ontwerper Joost Swarte. Het resultaat van de samenwerking is een palet geworden van door Joost Swarte handgetekende pictogrammen. Deze brengen de bezoeker op vriendelijke en duidelijke wijze op de hoogte van de maatregelen. Swarte bedacht daarnaast een felgele belijning die de bezoekers op iedere plek in het gebouw herinnert aan de anderhalve meter afstand. Deze belijning, die over de gehele vloer doorloopt, is zeer duidelijk maar valt ook als een tapijt over de vloer van het cultuurgebouw.

 

Gratis Joost Swarte coronatoolkit beschikbaar voor iedereen

De Toneelschuur en Joost Swarte stellen de handgetekende pictogrammen gratis beschikbaar voor de andere cultuurpodia, maar ook in voor alle andere ondernemers in het MKB. De toolkit met communicatiemiddelen is vanaf nu voor iedereen gratis te downloaden op de website www.toneelschuur.nl/toolkit

 

Joost Swarte

Joost Swarte is een Nederlands striptekenaar en grafisch ontwerper. Naast de grafische huisstijl was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw van de Toneelschuur aan de Lange Begijnestraat 9 in het centrum van Haarlem. De stripauteur bedacht het begrip ´klare lijn´ als bepalend stijlkenmerk voor zijn werk en is toonaangevend over de hele wereld. Eind 2019 wijdde de Rotterdamse Kunsthal nog een tentoonstelling aan zijn werk.

 

Vanaf maandag 1 juni zijn er in de Schuur dagelijks films en een theatervoorstelling te bezoeken. Voor het exacte programma en kaartverkoop zie www.toneelschuur.nl .

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK