RAINBOW OPENINGSFILM VAN HET SPAANSE FILM FESTIVAL

Van 5 oktober t/m 9 oktober 2022 vindt in Amsterdam de achtste editie plaats van het Spaanse Film Festival. Dit jaar met weer een bijzondere openingsfilm van de bekende, Spaanse acteur en filmmaker Paco Léon. Onder andere bekend van’ La Casa de las Flores.’ Zijn nieuwe film ‘Rainbow’ mag het festival openen op 5 oktober in Pathé Tuschinski Amsterdam.

 

Paco León is goed in staat om unieke, gepassioneerde en emotionele verhalen te vertellen. Leon zegt het zelf het best: “Naast het resultaat hebben de reis en de reisgenoten deze film al tot een van de meest intense artistieke/menselijke ervaringen gemaakt die ik ooit heb gehad.”

Met zijn nieuwe film stelt hij dan ook niemand teleur en heeft hij weer een magische film gemaakt die maar een keer te zien zal zijn op het grote doek. Amsterdam Spanish Film Festival is vereerd en blij om deze prachtige film in samenwerking met Netflix eenmalig te mogen vertonen en delen met de rest van Nederland! Daarnaast zal er na de première een Q&A plaatsvinden met zowel regisseur Paco León als hoofdrolspeelster Dora, bekende Spaanse actrice en zangeres.

Rainbow is gebaseerd op het bekende verhaal van The Wizard of Oz, maar dan in een modern, eclectisch en kleurrijk jasje. In haar magische glitter schoentjes, fel rode haar en haar hondje Toto gaat ons hoofdpersonage Dora op een groot avontuur op zoek naar haar verloren moeder. Tijdens haar reis ontmoet ze nieuwe vrienden maar niet iedereen blijkt haar te vriend te willen houden. Dit moderne sprookje is een coming-of-age verhaal zoals nog nooit eerder ervaren. Vol kunst, dans, avontuur en natuurlijk muziek!

 

Over het Spaanse Film Festival

Op  5 oktober 2022 is deze film op het Amsterdam Spanish Film Festival te zien en nergens anders. Een gastronomisch en cultureel evenement met een selectie van top gasten die samen met ons hun films bespreken, en waar genoten kan worden van live muziek, Spaanse hapjes en drankjes.

De editie van dit festival vindt plaats op de iconische locaties van Pathé Tuschinski, Eye Filmmuseum, LAB111 en OBA Oosterdok. Het programma wordt in september bekend gemaakt.

 

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK