Verhalenhuis Film Festival vertelt belangrijke verhalen

Het Verhalenhuis Film Festival wordt de komende twee weekenden gehouden met 10 films die in totaal 16 keer worden vertoond. Alle films vertellen belangrijke verhalen voor jong en oud met een lach en een traan, met thema’s die echt ergens over gaan. Alle films worden vertoond in de filmzaal op het 4 meter filmdoek in alle veiligheid en 1,5 meter afstand.

 

Vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober begint het festival met de prijswinnende jeugdfilm ‘Binti’ (9+) over een vloggend meisje uit een gezin wat hier illegaal verblijft en ‘For Sama’ de winnaar van het Filmfestival in Cannes over de geboorte van Sama tijdens de oorlog in Syrië. Ook is de prachtig gemaakte film ‘Life, animated’ wegens succes nogmaals te zien over de autistische Owen die uitsluitend in Disney taal praat.

 

Zoals altijd heeft de jeugdprogrammering een belangrijke plaats in het Verhalenhuis met maar liefst 6 films voor kinderen vanaf 5 jaar. Het thema rouwverwerking wordt aangestipt in de Zweedse animatiefilm ‘Johan en de Verenkoning’ (5+) en er is aandacht voor de natuur in de film Miniscule (5+). De winnaar van maar liefst drie Gouden Kalveren ‘Kapsalon Romy’ (8+) over de beginnende dementie van oma wordt nogmaals vertoond. De Nepalese film Pahuna (7+) over twee kinderen die op de vlucht verblijven in een bos en de Zuid-Afrikaanse film Liyana (8+) met verhalen van en over kinderen in Swaziland die deels bestaat uit prachtige animaties en al vele prijzen heeft gewonnen zijn te zien op zaterdag- en zondagmiddagen.

 

Verder is de Werner Herzog documentaire ‘Lo and behold’ te zien op zondagavond 1 en 8 november over de invloed van computers en internet op onze samenleving en draait de spannende Tunesisch/Franse film ‘Un fils’ in het tweede weekend, over de dilemma’s die twee ouders ervaren na de Jasmijnrevolutie als ze in een hinderlaag lopen en hun zoon een orgaantransplantatie nodig heeft.

 

Vrijdag 30 oktober t/m zondag 8 novemberToegang 1e rang €7,50 / 2e rang €6
Reserveren op

Verhalenhuis Haarlem, van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK