Verhalenhuis Haarlem weer open per 1 juni

Programma juni

  • Maximaal 30 bezoekers
  • Alleen met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig
  • Mag u wel naast elkaar zitten, bijvoorbeeld als u familie of huisgenoot bent? Dan kunt u dit in 1 reservering boeken. Reserveert u voor meer personen die niet naast elkaar mogen zitten, doe dit dan in aparte reserveringen. Zo kunnen wij vooraf de plaats indeling maken.

 

BOEKPRESENTATIE  Karel Eykman – ‘Wat geloof jij eigenlijk?’

Dinsdag 2 juni | 19.30 uur | €6,50 (incl. koffie/thee) LAATSTE KAARTEN

De bekende auteur, dichter, theoloog en liedjesschrijver Karel Eykman (84) werkte vele jaren samen met Aart Staartjes en schreef voor o.a. de Stratemakeropzeeshow en het Klokhuis. Hij presenteert en draagt deze avond voor en vertelt over zijn nieuwste boek Wat geloof jij eigenlijk. Deze verschijnt eind mei bij Uitgeverij Kwintessens. Eykman werkte als jeugdpredikant in Rotterdam en Amsterdam. Vanaf 1966 verwierf hij landelijke bekendheid met zijn Bijbelverhalen op televisie.

Eykman wil met zijn verhalen en gedichten de lezers inzicht geven in wat er rondom hen gebeurt zodat ze weerbaarder worden. Daarom plaatste hij de Bijbelverhalen in een modern kader. Op die manier maakte hij de boodschap, God kiest voor de uitgestotene, herkenbaarder. In zijn jeugdromans legt hij de nadruk op persoonlijke ervaringen van de hoofdpersonen. Ook daarin kiest hij altijd partij voor belaagde jongeren.

 

 

FILM  Va, vis et deviens
Dinsdag 9 juni | 14.00 uur | €6/€7,50
Dinsdag 9 juni | 20.00 uur | UITVERKOCHT

1984, hongersnood in Afrika. Duizenden Afrikanen uit 26 landen worden door de honger naar een vluchtelingenkamp in Soedan gedreven. Op initiatief van Israël en de Verenigde Staten van Amerika, wordt een actie op poten gezet om de Ethiopische Joden naar Israël over te brengen. In de film Va, vis et deviens oftewel Go, live and become dwingt een christelijke moeder haar zoontje van 9, om zich aan te geven als Jood en zich zo te redden van de hongersdood.

Officieel aangegeven als wees, komt het kind aan in het Heilige Land waar het geadopteerd wordt door een Franse familie uit Tel Aviv. Hij groeit op met de angst dat zijn dubbele leugen uitkomt: noch Jood, noch wees, enkel een zwarte Afrikaan. Hij ontdekt de liefde, de westerse cultuur, het judaïsme maar ook het racisme en de oorlog in de bezette gebieden.

 

 

BOEKPRESENTATIE  Diederik Samwel – Tropenvader
Zondag 14 juni | 15.30 uur | €7,50 (incl. pauzedrankje)

Zijn vader verzweeg veel over zijn jeugd in Nederlands-Indië. dat prikkelde de fantasie van Diederik Samwel die er zijn verhaal van maakte; het semi autobiografische boek Tropenvader. In een uitgebreide presentatie van dit zojuist verschenen boek en in gesprek met u als bezoeker schetst Samwel niet alleen het boek maar ook de leefomstandigheden uit die tijd in Nederlands-Indië.

Als zijn ouders in 1975 uit elkaar gaan, is Erik dertien. Met zijn twee jongere broers blijft hij bij zijn vader Fred, een hardwerkende advocaat die nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Kort na de scheiding trekt Dominique bij hen in. Dat is even wennen, want Dominique is een man. Freds geschiedenis komt aan het licht wanneer hij zijn zoons meeneemt op een reis door Java. Daar gaan ze op zoek naar de plek waar hij in het mannenkamp moet hebben gezeten.

 

 

FILM  Le tout nouveau testament

Dinsdag 23 juni | 20.00 uur | €6/€7,50

In deze film die door ds. René v.d. Rijst wordt ingeleid bestaat God echt; hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Via zijn computer regelt of eerder ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God is er geen enkele andere optie meer dan zich onder de bevolking te mengen en daar ontdekt hij wat voor een lelijke wereld hij geschapen heeft…

Geweldige tragi-komische film met Amélie-achtige elementen, die terecht de Belgische inzending voor de Oscars werd en het daar haalde tot de shortlist van 9 beste buitenlandse films!

 

MUZIEK  Ligconcert met Annelies Kole (try-out)

Vrijdag 19 juni | 20.30 uur | €7,50 (incl. koffie/thee na afloop)

De toenemende haast en stress in onze maatschappij zorgt de laatste jaren voor een opvallende tegenbeweging, een zoektocht naar plekken van rust, bewustzijn en soms ook meditatie. Ligconcerten zijn hiervoor heel geschikt, vooral om het weekend relaxed te starten. Harpiste Annelies Kole speelt op haar grote pedaalharp, maar komt ook langs uw ligplaats met haar speciale therapeutische kleine harp. Met deze harp gaat zij bijvoorbeeld langs de bedden op de intensive care of in verzorgingshuizen, maar ook voor ligconcerten is deze draagbare harp bijzonder geschikt.

Dit ligconcert duurt ongeveer een uur en vindt plaats in de kerkzaal met haar prachtige ruimtelijke akoestiek. Omdat het een try-out is vragen wij u om zelf matjes, kussentjes en een dekentje mee te nemen en daarmee op gepaste afstand van elkaar te gaan liggen. Er zijn ook enkele theater/bioscoopstoelen beschikbaar. Als deze try-out succesvol is, willen wij graag volgend seizoen iedere maand een ligconcert gaan programmeren, met wisselende professionele musici, wij horen dus graag uw reactie na afloop!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK