Bevrijdingspop Haarlem 2022

Bevrijdingspop Haarlem gaat dit jaar definitief door als festival op locatie. Dat besluit maakt het bestuur van Stichting Bevrijdingspop vandaag bekend.

 

Na twee online edities wordt het Noord-Hollandse Bevrijdingsfestival op woensdag 4 en donderdag 5 mei 2022 wederom georganiseerd in de Haarlemmerhout. Zowel het Herdenkingsconcert (4 mei) als Bevrijdingspop Haarlem (5 mei) vinden plaats op deze bekende locatie, rondom het Noord-Hollandse provinciehuis.

 

Stroomversnelling
De voorbereidingen op Bevrijdingspop Haarlem komen in een stroomversnelling nu dit besluit is genomen. De line-up is inmiddels zo goed als rond: eerste acts van Bevrijdingspop Haarlem 2022 worden op korte termijn bekendgemaakt en ook de thematische onderdelen zijn bekend. Ook zoekt de organisatie naar nieuwe vrijwilligers om samen met de bestaande groep vrijwilligers het evenement in goede banen te leiden. Nieuwe sponsoren kunnen zich nog melden, nu het festival definitief doorgaat op locatie.

 

Besluit met applaus omlijst
Bernt Schneiders, voorzitter Stichting Bevrijdingspop: “Het besluit om dit jaar weer een festival op locatie te organiseren, hebben we eenduidig en met instemmend applaus en zelfs gejuich genomen. Dit is een geweldig moment voor iedereen die bij Bevrijdingspop betrokken is. Zelf ga ik nu mijn derde jaar in als voorzitter van Stichting Bevrijdingspop. Ik zie ernaar uit om in de bouwweek het festivalterrein te zien ontstaan en daarna op 4 mei en 5 mei prachtige concerten te organiseren, waarbij de vrijheidsboodschap natuurlijk centraal staat. Bevrijdingsdag 2022 krijgt ongetwijfeld een extra lading nu de beperkende maatregelen van corona zijn of worden opgeheven.”

 

Vrijwilligers gezocht
Ineke Verdonkschot, bestuurslid HR & Interne zaken bij Bevrijdingspop: “Wat een geweldig vooruitzicht is dit! Samen bouwen. Samen lachen. Samen oplossingen bedenken. Velden vol uitzinnige bezoekers ontvangen. En daarna samen gezellig een drankje doen. Daar word je toch helemaal vrolijk van? Als je daar bij wilt zijn – en dat wil je – meld je dan (opnieuw) aan als vrijwilliger via onze website.”

 

Over Bevrijdingspop Haarlem
Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem – het bekendste en oudste van Nederland. Bevrijdingspop biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft 130.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Zo’n 400 vrijwilligers werken jaarlijks mee aan de totstandkoming – tijdens de bouwweek, op 4 en 5 mei, en bij de afbouw.
Naast de muzikale programmering staat het thema vrijheid op Bevrijdingspop centraal: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

 

Foto © Archie Backx

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK