Bezoek Amsterdam Light Festival 2015 – 2016

Amsterdam Light Festival verlicht haar bezoekers met kleurrijke kunstwerken in de donkerste periode van het jaar. Het is alweer de vierde editie van het winterse lichtfestijn voor jong en oud. De historische binnenstad van Amsterdam zal 53 dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale festival.

Vaar – en wandelroute

In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse
grachten, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van
musea en culturele instellingen die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

Deze editie gaat over ‘Vriendschap’: we vieren het bestaan van de mensheden van licht als een universele taal om ons te uiten. Daarbij is Amsterdam gedurende het Amsterdam Light Festival het podium voor de Europese Top, vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Deze editie laat zien hoe belangrijk vriendschap is in Europa.

Data
De vierde editie van het festival is van 28 november 2015 t/m 17 januari 2016:
De vaarroute, Water Colors, is van 28 november 2015 t/m 17 januari 2016
De wandelroute, Illuminade, is van 10 december 2015 t/m 3 januari 2016.

Meer info: www.amsterdamlightfestival .com

Bekijk hier de aftermovie van editie 2014-2015 http://youtu.be/jemLZ2GNMjk

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »