Filmschuur blijft open, even geen theater

Met de aanscherping van de coronamaatregelen van woensdag 14 oktober heeft de Toneelschuur besloten om voor een periode van vier weken alleen films te vertonen. Alle theater- en dansprogrammering voor volwassenen en jeugd in de periode van 15 oktober tot en met 11 november wordt geannuleerd. Mensen met kaarten voor voorstellingen in deze periode worden zo snel mogelijk geïnformeerd.

 

Het per avond wisselende theaterprogramma van de komende maand vraagt groepen makers van heinde en verre naar de Toneelschuur te reizen. Met de ernst van de huidige besmettingscijfers in Nederland voelen wij als presenterend theater en productiehuis een grote verantwoordelijkheid om de reisbewegingen van makers, acteurs en technici voorlopig te beperken. Dit betekent dat de Toneelschuur de komende vier weken geen tourneevoorstellingen presenteert en dat de première en tournee van ‘Drie Zusters’ in regie van Eline Arbo bij Toneelschuur Producties uitgesteld wordt. Als voorstander van Fair Practice zullen we de financiële afspraken met makers nakomen.

 

De Filmschuur blijft open, voor film gelden die reisbewegingen immers niet. Vanaf 15 oktober is er dagelijks programmering voor een maximum van 30 bezoekers per zaal. Het actuele filmprogramma is te vinden op www.filmschuur.nl  Het café is tot nader order gesloten, het is wel mogelijk om een drankje af te halen aan de bar alleen om mee te nemen naar de filmzaal.

 

“De kracht van theater ligt natuurlijk in het ‘live’ karakter ervan en dat is precies wat het in deze tijd inhoudelijk zo belangrijk maar praktisch zo kwetsbaar maakt. Juist uit liefde voor en solidariteit met het theater en de gezondheid van makers en medewerkers maken we deze pijnlijke beslissing. We hopen onze theaterprogrammering op een nieuwe manier snel weer te kunnen hervatten, en kom vooral op een veilige 1,5 meter genieten van prachtige films.” 

Marelie van Rongen (Algemeen Directeur Toneelschuur)

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK