Het ABC Architectuurcentrum is weer helemaal open!

Het ABC Architectuurcentrum is weer helemaal open! Met nieuwe exposities en voor de kinderen volop LEGO. Ook fijn: reserveren hoeft niet meer.

 

 

In het ABC hangt sinds 1 juli het werk van de Haarlemse kunstenaar Henny Witjes. Als kind was Henny al in de ban van tekenen en schilderen. Soms spijbelde hij zelfs van school om er met schetsboekje en potlood op uit te gaan. In het ABC laat Henny zijn zogenoemde ‘Haarlempjes’ zien, samen met niet-in-lijst-gevatte of opgespannen doeken met ‘stedelijke momentopnamen’. Alles is als het ware zo uit zijn atelier gehaald; de verf nog bijna nat en geurend…

Lees hier meer over het werk van Henny Witjes

 

Een Amerikaan in Haarlem: het veelzijdige werk van architect, kunstenaar en maquettebouwer Adam Doyce Transue. De maquettes gaan in de expositie een spannende dialoog aan met het vrije werk van Adam, een serie sculpturen opgebouwd uit restmaterialen.

 

Ecofield – over de ruimte tussen Haarlem en de zee. Ecofield is het afstudeerwerk van Joyce Verstijnen aan de Academie voor Architectuur en Stedebouw Tilburg. Zij introduceert hiermee een nieuwe strategie om ecosystemen te versterken door middel van architectuur die specifiek in het landschap en voor dier- en plantensoorten is ontworpen, en paste deze toe op de omgeving van Haarlem.

 

GEBOUWDE TROTS!: Wij hebben onze sponsoren en bijzondere relaties uitgenodigd één project te presenteren dat zij (mede) hebben gerealiseerd en waar zij als professional meer dan bijzonder enthousiast over zijn.

 

ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP HAARLEM

https://www.architectuurhaarlem.nl/

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK