jubileumeditie van 30 van Zandvoort

Bijna 6.000 wandelaars verzamelden zich vandaag op het legendarische CM.com Circuit Zandvoort, om deel te nemen aan de 10e editie van de 30 van Zandvoort. Het veelzijdige wandelevenement over 35, 30 en 18 km van Sportorganisatie Le Champion is de afgelopen twee jaar afgelast, maar het wachten werd beloond. Het beloofde vanaf zaterdagochtend vroeg een voortreffelijke wandeldag te worden. Met een prachtige zonsopgang genoten de 35-km wandelaars van een volle ronde over het circuit, voordat zij aansloten bij de 30 km. € 7.173,53 werd gedoneerd door deelnemers aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

 

Om 08.00 uur gaf Ilse Zaal, gedeputeerde van hoofdsponsor Provincie Noord-Holland, het officiële startschot voor de 30 km. Meer dan 2.000 wandelaars schreven zich in voor deze afstand. Een uur daarvoor mochten 1.500 deelnemers van de 35 km een ronde over het circuit wandelen. Om 09.00 uur klonk voor 2.500 wandelaars het startschot van de 18 km. Alle drie de routes trotseerden het Noordzeestrand en het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Op het strand werd door de Provincie Noord-Holland en Stichting de Noordzee een Beach Cleanup gehouden. Wandelaars kregen prikstokken en een afvalzak aangereikt om strandafval op te ruimen. 

De 35 en 30 km wandelaars genoten ná het duingebied van culturele hoogstandjes bij Hoeve Duin & Kruidberg, de middeleeuwse Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera. De 18 km kwam in het Nationaal Park langs het prachtige Vogelmeer en ’t Wed. Uiteindelijk kwamen alle drie de routes bij de Hemelse Pannenkoek bij elkaar. Via het prachtige Duinlust wandelden deelnemers via het Visscherspad de gezellige finishstraat in, richting het Gasthuisplein. ‘t Wapen van Zandvoort verzorgde een sfeervol finishfeest.

 

Recordbedrag voor Antoni van Leeuwenhoek Foundation
De Antoni van Leeuwenhoek Foundation is als goed doel aan de 30 van Zandvoort verbonden. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan deze foundation, die zich bezighoudt met hoogstaand en grensverleggend onderzoek naar kanker. Voor de start van de 30 van Zandvoort werd er een cheque van maar liefst € 7.173,53 overhandigd. De wandelaars hebben met deze donaties bijgedragen aan het onderzoek ‘ENHANCE’, hierin wordt onder andere onderzocht of beweging, aangepaste voeding en ontspanning leidt tot een sneller herstel na een blaaskankeroperatie.

 

Editie 2023
Volgend jaar vindt de 30 van Zandvoort plaats op zaterdag 25 maart 2023. De inschrijving opent in oktober dit jaar. Kijk voor meer informatie op www.30vanzandvoort.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK