KIS, kunst in Spaarndam

Het weekend van 25 en 26 mei staat Spaarndam in het teken van kunst en cultuur. Op veel plekken in het mooie dorp kunt u dan genieten van beeldende kunst, muziek en toneel. Burgemeester Wienen zal zaterdag 25 mei om 12 uur het KIS-festival openen. Kunst en Spaarndam verhoudt zich altijd al prima met elkaar; het dorp inspireert, activeert en is ook een geweldig decor waarbinnen optredens en exposities extra tot hun recht komen. Een werkgroep is dan ook met veel enthousiasme bezig om nu al weer voor de vijfde keer van KIS, kunst in Spaarndam, eind mei een groot feest van te maken. Vrijwel alle locaties die zich voorgaande jaren leenden voor expositieruimtes, zijn ook nu weer beschikbaar.

 

Op een onnadrukkelijke manier heeft het dorp altijd een lijntje naar de ‘ schone kunsten’. Er wonen en werken  een aantal mensen die artistiek behoorlijk aan de weg timmeren. Ze musiceren, exposeren of doen optredens overal in het land en zelfs daarbuiten. Tijdens het KIS- evenement komt al dat talent naar buiten. Dit jaar doen naast de bekende locaties, het gemaal, het Rijnlandshuis en Fort-Zuid ook een aantal woningen dienst als galerie. Deze bevinden zich vooral op de Kolk en directe omgeving, maar ook in Spaarnebuiten. De Oude Kerk en de Kolk zijn deze dagen het episch centrum van de muziek en andere podiumkunsten, op beide dagen zullen daar van 12 tot 17 uur muzikale activiteiten plaatsvinden. Bij het Rijlandshuis komt u muzikaal ook aan uw trekken, zowel zaterdag als zondag treden daar bands op. Nieuw en bijzonder dit jaar zijn de vier voorstellingen, eenakters, die zaterdag vanaf 13.00 uur bij Fort-Zuid zullen worden opgevoerd.
Weer een topic dit jaar is de fotografietentoonstelling in het Dorpshuis. Het dorp kent een aantal goede fotografen, die gedurende het jaar regelmatig exposities hebben in het kunstcentrum. Een gezamenlijke expositie ligt dus voor de hand, en het Dorpshuis is daarvoor de geëigende plek.

 

Voor de Spaarndamse kinderen organiseert KIS allerlei workshops, te denken is aan dans, toneel, schilderen, zodat de ouders gedurende die periode ongestoord van de exposities kunnen genieten. De Popup-expo is op beide dagen geopend van 11 tot 17.00 uur.

 

De locaties waar een en ander gaat plaatsvinden zijn deze dagen herkenbaar aan het banier met het KIS-logo. Deze ruimtes bevinden zich veelal in de driehoek gevormd door: Dorpshuis, Rijnlandshuis, Oude Kerk en Fort-Zuid. Flyers met alle informatie alsook de te lopen route zijn bij alle locatie beschikbaar. Zie ook de website, www.kunstinspaarndam.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK