RIGHTABOUTNOW INC. presents KIBRA SILENSIO

Kibra Silensio (‘doorbreek de stilte’) is een theatrale en muzikale zoektocht van performer Ritzah Statia naar ervaringen en belevenissen van Caribische jongeren. Een solo voorstelling over ‘de confidential files’ die wij in onze hersenen bewaren. Waarom onderdrukken wij bepaalde ervaringen? Hoe dealt de nieuwe jonge Caribische generatie met moeilijke en traumatische belevenissen? Vooral in een community waar je opgroeit met de “omdat ik het zeg” en “suck it up” attitude. Een dynamische en muzikale voorstelling over Ritzah’s zoektocht naar haar ‘database’.

 

Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spoken word performer, die vanuit urban bronnen haar makersignatuur heeft ontwikkeld. Deze bronnen zijn voornamelijk de afro-Caribische cultuur en de hip-hop cultuur, haar Antilliaanse achtergrond en de zwarte vrouw. Zij is een van de makers-in-residence van RIGHTABOUTNOW INC.

 

Kibra Silensio

Kibra Silensio is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2022, won in 2021 de BEST OF FRINGE award en werd tevens genomineerd voor de Joop Mulder Plak 2021. Op 2 september wordt de winnaar van de BNG Bank Theaterprijs bekend gemaakt, en wint een prijs ter waarde van 45.000 euro.

 

Uit het juryrapport:

“In Kibra Silensio confronteert Ritzah Statia op indringende wijze het publiek met de uitdagingen van haar generatie. De thema’s: mentale gezondheid, eigenwaarde en intimiteit worden verrassend en indringend gebracht.”

“De emotionele rijkdom die Statia in haar spel aan de dag legt is verpletterend(…) Als ze aan het eind van de track haar ogen weer opslaat, onzeker maar ook defiant­, stokt de adem in je keel.” Theaterkrant

 

Deze succesvolle voorstelling speelt internationaal. Na een tournee op Bonaire staat een tournee op Curaçao op de planning! Gelukkig kunnen we de voorstelling nog een paar keer zien in eigen land, dus grijp je kans!

 

 
vr 9, za 10 september | 20:30: Theater Bellevue

Koop hier je kaarten

 

Foto © Kéhmor Statia

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK