Tijdens lockdown nog van alles te doen in Design Museum Den Bosch!

online op 5 en 7 januari 2022
Familie-kunstles GOTH

In deze interactieve kunstles voor iedereen van 8 tot 12 jaar kijken we samen naar een aantal ontwerpen uit de tentoonstelling GOTH – Designing Darkness. Waar komt de naam goth vandaan, wie is er eigenlijk goth, wat is er eng aan goth, of is het helemaal niet eng? Zie je goth terugkomen in spullen of spellen of boeken die jezelf hebt? We pluizen het samen uit, je krijgt leuke doe-opdrachten tussen het kijken door en maakt tenslotte een eigen gothic ontwerp. Online toegang is gratis maar er is een beperkt aantal plaatsen. Deze kunstles kan het beste door een kind en een volwassene samen gevolgd worden. De volwassene die een kind aanmeldt krijgt een inschrijflink en een materialenlijst.

Reserveer je plek

 

online kinderworkshop
Lucio’s regels

De kunstenaar Lucio Fontana is beroemd om de sneden en gaten in zijn schilderijen waarmee hij ruimte in en achter het doek schept. Tijdens deze workshops op 6 en 8 januari gaan kinderen van 7 to 13 jaar zelf scheppen, volgens de regels van Fontana. Kies een prachtige kleur, kies onverwachte geometrische vormen en schilder, snijd of steek net zoals Lucio deed. Ze maken hun eigen interpretatie van het kunstwerk Quanta, dat onze museumdocenten met de webcam laten zien. Ouders die hun kinderen inschrijven krijgen een zoomlink en materialenlijst per mail.

Meld je aan

 

lezing over rouwcultuur
Sunday Talk “A grief came riding”

In de tentoonstelling GOTH – Designing Darkness zie je een aantal Britse rouwsieraden uit de 19e eeuw. Maar hoe zit het precies met die Victoriaanse rouwcultuur? Wat waren daar de Nederlandse tegenhangers van? En hoe past die obsessie met de dood binnen de subcultuur goth? Je hoort het in deze Sunday Talk van kunsthistoricus Liesbeth den Besten op 30 januari om 13.30. Deze Sunday Talk is ook online te volgen.

Boek nu je ticket

 

 

Design Museum Den Bosch

De Mortel 4 ‘s-Hertogenbosch

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK