Voortbestaan Roode Bioscoop bedreigd

We waren er even stil van. Op 3 augustus kregen wij van het Amsterdams Fonds voor de Kunst het volgende bericht: we beoordelen Theater de Roode Bioscoop positief, maar we hebben niet genoeg budget om de aanvraag voor 2021-2024 te honoreren.

 
Een schok voor ons kleine theater dat net weer open is. Op anderhalve meter met zeer exclusieve voorstellingen voor maximaal 18 bezoekers. Nog niet rendabel maar we moeten er weer zijn, is de stellige overtuiging van artiest, publiek, bestuur en directie.
 
De Roode Bioscoop kent een lange en bewogen geschiedenis en is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de belangrijkste plekken in Amsterdam waar aanstormende talenten en gevestigde podiumkunstenaars in een intieme setting nieuw werk kunnen uitproberen. En waar het publiek dit van heel dichtbij meemaakt. Een bijzonder podium en een artistieke ontmoetingsplek, vertrouwd voor artiesten en bezoekers.
 
Zakelijk leider Mieke Prinse: ‘Dit is een flinke klap die grote gevolgen kan hebben. Het wegvallen van de meerjarensubsidie én de coronacrisis zetten onze toekomst op het spel. We zijn druk aan het rekenen en overlevingsstrategieën aan het uitwerken. We doen er alles aan om te zorgen dat ons theater kan blijven bestaan.’
 
We staan nu met onze rug tegen de muur en kunnen ons een Amsterdam zonder de Roode Bioscoop niet voorstellen. Is er in de stad straks nog een plek voor experiment op en over de grens van muziek, literatuur en theater?

 

www.roodebioscoop.nl

 

Foto © Bert Bulder

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK