Activiteitenagenda NEMO Science Museum

NEMO Science Museum kijkt uit naar de heropening. Naar verwachting opent het museum in mei weer de deuren voor bezoekers. Tijdens de sluiting heeft NEMO niet stilgezeten. Er is geluidsisolatie door het gehele museum geplaatst en er zijn vele online activiteiten ontwikkeld. Ook is er gewerkt aan twee nieuwe tentoonstellingen, workshops en een nieuwe workshopruimte: de Werkplaats. Hieronder volgt de agenda voor de komende maanden. De agenda is onder voorbehoud en afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
 
 
Wat: Dakterras NEMO Science Museum geopend vanaf 29 april
Wanneer: iedere donderdag t/m zondag
Tijd: 12.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden
 
Vanaf donderdag 29 april 2021 is het dakplein van NEMO Science Museum geopend voor publiek. Geniet van het fantastische uitzicht over de stad Amsterdam onder het genot van een koffie of thee met broodjes of een vroege borrel met bitterballen. Iedere donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.30 uur is zowel het dakplein als de museumwinkel van NEMO open. Let op: het dakplein en de shop zijn alleen te bereiken via de hoofdingang van NEMO Science Museum. Meer informatie: nemosciencemuseum.nl/dak.
 
 
 
Wat: live online NEMO demo
Wanneer: meivakantie: donderdag 29 & vrijdag 30 april, donderdag 6 en vrijdag 7 mei 2021
Tijd: 10.00 uur
Voor wie: vanaf zes jaar
 
Laat je tijdens de meivakantie verwonderen door een interactieve demonstratie, live vanuit NEMO. In ongeveer 20 minuten laat een expert van NEMO je een paar verrassende wetenschappelijke proefjes zien. En je kunt gewoon vanuit huis meekijken! Schrijf je in en volg de demo live via: nemosciencemuseum.nl/meivakantie.
 
 
Wat: online onderzoek NEMO Science Live: breinkrakers
Wanneer: meivakantie, t/m 9 mei 2021
Voor wie: kinderen van 8 t/m 13 jaar en ouder(s)
 
Ben jij goed in het oplossen van uitdagende denkpuzzels? En je ouders? Kom erachter in onderzoek van NEMO Science Live en de Universiteit van Amsterdam. Wij zijn nieuwsgierig naar hoe kinderen en ouders te werk gaan bij het oplossen van echte breinkrakers. Doe tijdens de meivakantie online vanuit je eigen huis mee! Het onderzoek duurt ongeveer 15 à 20 minuten. Kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud en ouder(s) kunnen zich aanmelden via: nemosciencemuseum.nl/meivakantie.
 
 
Wat: online tour door NEMO
Wanneer: meivakantie, t/m 9 mei 2021
Voor wie: alle leeftijden
 
Neem online een kijkje in NEMO Science Museum! In deze tour kun je rondkijken op de eerste verdieping Fenomena. Wil je weten hoe je een afluisterhoorn maakt? Of uit welke kleuren wit licht bestaat? Ga op onderzoek uit via: nemosciencemuseum.nl/onlinetour.
 
 
Wat: nieuwe Werkplaats in NEMO
Wanneer: vanaf heropening NEMO Science Museum
Tijd: 10.00 – 17.00 uur, dagelijks (uitgezonderd enkele maandagen)
Voor wie: vanaf zes jaar
 
Op de tweede verdieping in NEMO Science Museum vind je de Werkplaats. In de Werkplaats staat de makende mens centraal. Door steeds meer te kunnen zien, leerden mensen meer over ons lichaam, de wereld en het heelal. In de Werkplaats kun je zelf aan de slag als uitvinder in een workshop of bekijk de bijzondere objecten rondom het thema: meer willen zien. Lees meer via: nemosciencemuseum.nl/werkplaats.
 
 
Wat: tentoonstelling Zo te zien
Wanneer:10 juli t/m 31 oktober 2021
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: vanaf acht jaar
 
Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig zien centraal in NEMO Science Museum. In de nieuwe familietentoonstelling Zo te zien ontdek je hoe zien werkt in je hersenen, hoe je ogen je bedriegen en hoe iemand met een visuele beperking kan zien. Ervaar hoe je met echolocatie of een taststok kunt zien en hoe je ook nog meer kunt zien door de inzet van technologische hulpmiddelen. Je ziet het allemaal in Zo te zien! Koop of reserveer je ticket online via: nemosciencemuseum.nl/zotezien.
 
 
 
Wat: tentoonstelling Bits of You
Locatie: De Studio van NEMO, Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam.
Wanneer: vanaf 3 juni 2021 t/m 9 januari 2022
Tijd: Woensdag t/m vrijdag van 12.00 – 20.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.30 uur. Maandag en dinsdag gesloten.
Kosten: € 7,50. 50% korting met Collegekaart en CJP pas. Gratis entree met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Stadspas Amsterdam, I amsterdam City Card.
Voor wie: volwassenen
 
Vanaf 3 juni 2021 is de tentoonstelling Bits of You te zien in De Studio op het Marineterrein. In Bits of You ervaar je hoe datasporen die we dagelijks achterlaten onze levens beïnvloeden. Laat je onderdompelen in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp op van een data-toekomst. Ontmoet tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen en vraag je af: hoe beïnvloeden jouw datasporen eigenlijk jouw leven? De Studio is een extra locatie van NEMO met programmering voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam. Meer info en aanmelden via: nemosciencemuseum.nl/studio.
 
 
 
Foto’s: © Digidaan

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK