DE KLEINE ZEEMEERMIN

De Kleine Zeemeermin is een muzikaal theaterfeest vol diepzeeanimaties, prachtige liedjes en muziek, voor de hele familie. Naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen, maar niet zoals je het kent! In de bewerkte versie van Theater Utrecht is het een betoverend verhaal over volwassenwording, identiteit en verlangen waarin de veertienjarige Annebel allerlei avonturen beleeft. Het wordt een spectaculaire voorstelling met een live band op het podium en een decor vol animaties. Van 12 december tot 26 februari op tournee door het land; 28 en 29 januari te zien in Stadsschouwburg Haarlem.

Het verhaal

De veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. Voor het eerst mogen haar vader en oma niet blijven als het bezoekuur voorbij is. Dus in de nacht is ze alleen. Daar ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. ’s Nachts in haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het aller-allerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

 

De animaties

De acteurs vertolken niet alleen de rollen van de vader, de dokter, de verpleegster, Mattie en oma, ook spelen ze bijvoorbeeld Zeekoning Triton, Don Koroty, Gloria en Mimi Jabila. Maar zij zijn niet de enige personages op het podium, in de onderwaterwereld zijn er ook heuse animatiekarakters! Maak kennis met de wonderlijke wezens Cousteau, Puffer en TAFKAM (The Artist Formerly Known As Moby).

 

Even voorstellen

De Kleine Zeemeermin is een speciale familievoorstelling van Theater Utrecht. Er staan maar liefst acht acteurs op het podium, waarvan twee zangeressen, én een driekoppige band. Daarnaast werkt regisseur Thibaud Delpeut samen met een groot team van ontwerpers, animatoren, game developers, liedschrijvers en muzikanten.

 

Voor de diepzee-animaties wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde game-technieken en projecties die tot in de zaal reiken, waardoor het nét lijkt alsof je onder water bent.

Check de speciale kidswebsite voor filmpjes, games, én tickets! www.dekleinezeemeermin.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK