De voorleeskampioenen van Haarlemmermeer gekozen

De lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd zit erop. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met bibliotheken. Schoolkampioenen uit groep zeven en acht van basisscholen uit Haarlemmermeer stuurden massaal online voorleesfilmpjes in om de titel ‘Voorleeskampioen van Haarlemmermeer 2022’ te bemachtigen. Sil Markus en Gabrielle Aboagye Mante zijn de grote winnaars. Zij hebben een plek bemachtigd in de provinciale ronde van Nationale Voorleeswedstrijd.

 

Vanwege de toenmalige coronamaatregelen vond de lokale ronde digitaal plaats. Zeventien voorleeskampioenen gingen de strijd met elkaar aan, waarna een deskundige jury de twee winnaars bepaalde: Sil Markus van RKBS De Reiger in Lisserbroek en Gabrielle Aboagye Mante van ICBS De Wikkeling in Nieuw-Vennep. Sil las voor uit ‘Timur’ van Gaby Rasters en wist met zijn enthousiasme en humoristische fragment de jury te overtuigen van zijn plek als kampioen. Gabrielle las voor uit ‘Juffrouw Pots’ van Tosca Menten. Met haar uitstekende voorleesprestatie wist ook zij de jury te overtuigen van een plek als kampioen.

 

Deze twee kampioenen nemen het in de volgende ronde op tegen 73 andere deelnemers. Een vakjury bepaalt vervolgens twee winnaars; één in Noord-Holland en één  in Zuid-Holland. Deze twee winnaars mogen door naar de landelijke finale.

 

We wensen Sil en Gabrielle heel veel succes in de volgende ronde!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK