HET GROOTE MUSEUM IN ARTIS

Het Groote Museum is een nieuw museum van ARTIS. Hier ervaar je de verbinding met jezelf, je lichaam en al het andere leven op de wereld. Van communicerende planten tot een wedstrijdje met een chimpansee of een geurtunnel waar herkenning en ontroering elkaar afwisselen: je gaat op een persoonlijke expeditie, kriskras door het museum. Het museum heeft een generalistisch uitgangspunt en toont op een ongebruikelijke manier een combinatie van kunst én wetenschap, waardoor de bezoeker associaties en dwarsverbanden kan maken en zien. Door gebruik van installaties, kunst, animaties, films, foto’s, geluid, collectiestukken en verhalen kan de bezoeker een ‘nieuwe’ blik vormen. Het Groote Museum sluit naadloos aan bij de toekomstvisie van ARTIS waarvan de basis een allesomvattende kijk op natuur is. In oktober kun je diverse bijeenkomsten bijwonen:

 

Vragen Over Leven

Heeft leven zin? Ben je zelf verantwoordelijk voor geluk? Hoe ga je om met tegenslag? En wat is het doel? Tijdens drie bijeenkomsten in oktober gaan verschillende gasten uit het tv-programma Over Leven van HUMAN in de Oostzaal van het museum doorpraten over deze vragen: op 9 oktober Margôt Ros, 16 oktober Marieke Poelmann en 23 oktober Jurriën Hamer.  

 

Kamermuziek in de Koningszaal

Violiste Noa Wildschut opent op 16 oktober een nieuwe concertserie in de Koningszaal van het Groote Museum. In deze concertserie spelen topmusici op de zondagochtend voor jong en oud. De onlangs opgerichte stichting Kamermuziek in de Koningszaal (Kamukoza) wil met oude én nieuwe muziek de Koningszaal teruggeven aan de stad.

 

Symposium Dierintelligentie

Kan een vlieg leren zonder hoofd? En wat leren hommels van andere hommels? Studenten Psychobiologie presenteren op vrijdag 28 oktober hun ideeën voor nieuw gedragsonderzoek in ARTIS.

 

Kijk op WWW.GROOTEMUSEUM.NL voor meer info.

 

Foto © Maarten van der Wal

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK