Het Houtfestival: wat er niet komt en wat er wél gebeurt

Renske Leijten nieuwe voorzitter Houtfestival
In dit festival-loze jaar gebeuren er gelukkig ook nog goede dingen. Het bestuur van het Houtfestival is erg blij om bekend te kunnen maken dat Renske Leijten de functie van voorzitter van het stichtingsbestuur heeft aanvaard. Een klein jaar geleden werd Renske door het bestuur gevraagd deze taak op zich te nemen. Zij koos ervoor om eerst de staf en het festival beter te leren kennen en zo te kunnen bepalen of het Houtfestival en zij een goede ‘match’ waren. Gelukkig bleek dit het geval.  

Geboren en getogen in Haarlem, is Renske al jarenlang een trouw bezoeker van dit feest in de Hout. Zij heeft grote affiniteit met de lokale culturele ontwikkelingen en vindt het een eer om daar haar steentje aan te kunnen bijdragen.

Renske, in het dagelijks leven lid van de Tweede Kamer, zal het Houtfestival naar buiten toe vertegenwoordigen. Intern zal zij de ‘stut en steun’ zijn voor de staf. Het is haar ambitie is om de toekomst van het festival te borgen zodat Haarlem nog jaren kan genieten van dit belangrijke culturele evenement.

 

Een beetje Houtfestival
Wat zou het een mooie jubileum editie worden. Met perfect festivalweer en een geweldige line-up zouden Houtnacht en Houtfestival dit weekend Haarlem trakteren op een geweldige tour langs wat de exotische wereld ons te bieden heeft, allemaal in onze eigen achtertuin de Haarlemmerhout. Het mocht niet zo zijn, Mr. Anansi geeft je in dit filmpje een kleine teaser van wat we allemaal voor je in petto hadden.

Niet getreurd, wat in het vat zit verzuurt niet. Die 35ste editie die komt er. Niet dit weekend, maar op zaterdag 19 en zondag 21 juni 2021. Wij popelen al om jullie dat feestje alsnog te geven. Zien we je dan?

 

Nog een beetje Houtfestival (op de radio)
Vanavond tussen acht en negen blikken Wim Dekker en Peter Bruyn tijdens Haarlem Underground op Haarlem105 een uur lang terug op 35 jaar Houtfestival, uiteraard mét muziek. Een aantal inkijkjes in wat er dit jaar eigenlijk zou spelen mag daarin natuurlijk niet ontbreken. Luister live via Haarlem105 of via je eigen radio. Achteraf kun je de uitzending ook terugluisteren via de site van Wim Dekker.

 

We willen jouw tips voor al die extra vrije tijd
Toegegeven: Wij voelen ons een beetje ontheemd nu we op 20 en 21 juni geen Houtfestival mogen neerzetten voor jullie. Wat gaan we doen in dat anders zo enerverende en verrassende weekend? Misschien kun jij ons een stapje op weg helpen.

Wat ga jij doen dit het weekend, nu je niet naar het Houtfestival kan? De leukste tip, foto of filmpje wint een waardebon van de super duurzame winkel WAAR voor een kado met een verhaal. Deel je tip via Facebook of Instagram.

De prijswinnaar wordt zondagavond 21 juni op Facebook bekend gemaakt.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK