Jong jazztalent krijgt podium op NPO 3

Super-Sonic Jazz 2020 wordt aanstaande zaterdag 27 februari om 23:35 uur uitgezonden op NPO 3. De vierde editie van het jaarlijkse festival in Paradiso, wat draait om het presenteren van opkomend Nederlands talent op het snijvlak van jazz, hiphop, soul, funk en elektronische muziek, kon afgelopen november vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden met publiek. Super-Sonic Jazz is echter alsnog in de gelegenheid geweest om alle geprogrammeerde artiesten te verwelkomen in Paradiso voor een reeks bijzondere en intieme concerten die zaterdag worden uitgezonden door de NTR op NPO 3.
 
Op het programma staan enkel optredens van talent van eigen bodem waaronder Arp Frique & Family, Dragonfruit, Gino-Cochise, Sarah-Jane, Shamis x Lyma x Rebiere, SMANDEM. en het Yannick Hiwat Quintet. Meer informatie over alle artiesten is te vinden op de website van Super-Sonic Jazz.
Super-Sonic Jazz en Paradiso programmeur Kees Heus: ”We zijn er om veelbelovende muzikanten onder de aandacht te brengen. Door het festival door te laten gaan zonder publiek en uit te zenden op NPO 3, kunnen de acts in deze tijd waarin zoveel stil staat, toch groeien. En hopelijk kunnen ze dan, als deze corona-ellende voorbij is, zelfstandig een zaal vullen.’
 
Super-Sonic Jazz
Talentontwikkelingsplatform Super-Sonic Jazz begon in 2016 als een reeks concerten en clubavonden in Paradiso om de nieuwe golf van hedendaagse jazzmuzikanten een podium te bieden. Dit bleek een schot in de roos: even later volgde een jaarlijks festival en de lancering van een eigen, onafhankelijk platenlabel.
Tijdens de vorige, nagenoeg uitverkochte editie van het festival in november 2019 kwamen in totaal bijna 6000 bezoekers verspreid over zes dagen samen in Paradiso en bijzondere concertlocaties als De Duif en de Vondelkerk. In het najaar van 2021 staat er opnieuw een editie van het festival op de planning. Binnenkort worden de eerste namen bekendgemaakt.
 
 
Foto: Dragonfruit © Siemen Tenzer

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK