Kennemer Jeugd Orkest viert de lente met Vice Versa

Op zondag 20 maart viert het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) de lente met het voorjaarsconcert Vice Versa in de Groenmarktkerk in Haarlem. Het concert start om 15:00 uur. Het orkest, onder bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers, speelt verschillende bekende en minder bekende klassieke werken. Solist deze middag is Brian Waterman op mondharmonica.
 
Het vrolijke programma bestaat onder andere uit de  opzwepende Marcia alla Turca van Beethoven, gevolgd door Faust van Gounod en de Allegro uit Symphonie nr 5 van Schubert. Tijdens het romantische Somewhere over the Rainbow van Harold Arlen begeleidt het orkest Brain Waterman die een solo op mondharmonica verzorgt. De blazerssectie van het Kennemer Jeugd Orkest speelt het thema van dit concert, Vice Versa van de Nederlandse componist Daan Manneke, gevolgd door Ladies in Lavender van Nigel Hess. We sluiten het concert af met één van de favoriete filmthema’s van ons orkest: Themes from 007.
 
Het concert start om 15:00 uur en duurt een uur. Een kaartje kost € 12,50; voor kinderen tot 18 jaar € 7,50 (excl. reserveringskosten). Kaarten zijn te verkrijgen via www.kennemerjeugdorkest.nl of aan de deur. Het concert wordt gehouden in de Nieuwe Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 14, Haarlem.
 
 
Over het Kennemer Jeugd Orkest
Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd orkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privédocenten. Onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers en repetitoren die hun sporen in de muziek hebben verdiend, werken de orkestleden aan hun techniek, interpretatie en hun persoonlijke stijl. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studentenorkesten.
Jaarlijks worden in Haarlem twee grote concerten gegeven. In de meivakantie vindt een buitenlandse orkestreis plaats, dit jaar bezoekt het orkest Aire-sur-la-Lys, Parijs, Amboise en zusterstad Angers. Verder speelt het KJO op 4 mei het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout te Haarlem en is het KJO huisorkest van het Haarlemse Spaarnestadconcert op 2 juli. Op 10 juli viert het Kennemer Jeugd Orkest het door Corona uitgestelde jubileum met een speciaal jubileumconcert in de Philharmonie. Het Kennemer Jeugd Orkest geeft ieder jaar een concert met een finalist van het Prinses Christina Concours als solist.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK