Kom Koorschool Haarlem Horen en Zien

Tussen 1 en 31 maart aanstaande nodigt Koorschool Haarlem gezinnen uit om een kijkje te nemen achter haar schooldeuren. De oudste muzikale basisschool van Nederland laat tijdens deze ‘Open Maand’ zoveel mogelijk aspecten van haar school zien. Kom de Koorschool Haarlem Horen en Zien is het motto.  Doel van deze openstelling is om nieuwe leerlingen te werven voor groep 5.  

 

Koorschool Haarlem is van maandag 1 tot woensdag 31 maart elke maandag-, donderdag- en vrijdagochtend en op donderdagmiddag geopend om geïnteresseerden de school te laten zien en horen. Op afspraak en rekening houdend met de coronamaatregelen ontvangt directeur van Koorschool Haarlem, Annemarie van Zoest, per dagdeel maximaal 1 gezin. 

 

Unieke basischool

“Doordat we naast de normale schoolvakken dagelijks veel aandacht aan zang- en muziek besteden is onze school niet te vergelijken met alle andere basisscholen. We willen juist in deze tijd iedereen de kans geven om de bijzondere sfeer die onze school uitstraalt persoonlijk te komen voelen,” aldus directeur Annemarie van Zoest.

 

Privé rondleiding

Tijdens het bezoek aan onze school krijgen de gezinnen een exclusieve privé rondleiding, zij worden ontvangen en rondgeleid door een leerling uit groep 8. Zij kunnen meekijken en meedoen met een muziekles en de directeur staat klaar om in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden. Een afspraak inplannen in maart 2021 op maandag, donderdag of vrijdag tussen 8.30 en 11.45 uur of op donderdag van 12.30 – 14.45 uur kan via https://koorschoolhaarlem.nl/koorschool/nieuwe-ouders/open-dag/ Of door te mailen naar secretariaat@koorschoolhaarlem.nl of te bellen met Annemarie van Zoest 06-57577094. 

 

Over Koorschool Haarlem

De Koorschool Haarlem is de oudste en beroemdste muzikale basisschool van Nederland voor jongens en meisjes van groep 5 tot en met 8. Naast de normale schoolvakken wordt er dagelijks veel aandacht besteed aan de zang- en muziekopleiding van de leerlingen, in de vorm van stemvorming, solfège, algemene muziekleer en repertoire-studie. Daarnaast kunnen alle leerlingen een muziekinstrument bespelen en daar les in krijgen. Belangrijk onderdeel van de schoolcultuur is het zingen in de Kathedrale Koren die aan de Koorschool zijn gelieerd. De leerlingen geven jaarlijks in Nederland en daar buiten een groot aantal professionele concerten in kerken en concertzalen en zijn regelmatig te zien en horen tijdens radio- en televisieopnames en nemen cd’s op. Zie www.koorschoolhaarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK