Kom naar het Nationaal Park Zuid-Kennemerland

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is van alles te beleven. Waar vroeger een hek of een wandeling onderbrak, kun je tegenwoordig urenlang wandelen in aaneengesloten duingebied. Dit is te danken aan de nauwe samenwerking tussen de beheerders. Maar een ommetje maken kan natuurlijk ook. U kunt zelf een route uitstippelen of een van de tientallen gemarkeerde wandel- of fietsroutes volgen.
Voor meer informatie, een route bepalen of een kopje koffie, gebak en broodjes kunt u terecht in bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg bij ingang Koevlak. Zie ook www.np-zuidkennemerland.nl

Gaat u mee met een van onze activiteiten?

Bosdierenvoer en pizza’s bakken
Speur en wandel mee met de boswachter over landgoed Duin en Kruidberg en sluit af met het bakken van je eigen kinderpizza in het landhuis. In het bos speuren we naar eetbare dingen. Wat eten de bosbewoners? En waar vinden ze dat? De tocht gaat over het landgoed Duin en Kruidberg. Onderweg vertelt de boswachter over dieren, natuur en historie. Na de wandeling maken de kinderen voor zichzelf pizza’s op het statige Landgoed Duin & Kruidberg. En opeten natuurlijk!

Datum: donderdag 3 maart

Tijd: 13.30 -16.00 uur
Locatie: Hotel Duin en Kruidberg, Duin en Kruidbergerweg 60, 2071 LE Santpoort- Noord
Aanmelden: via website www.np-zuidkennemerland.nl

Belevingsexcursie IVN
Voel de wind, ruik het bos en geniet van de geluiden van het prille voorjaar. IVN Zuid-Kennemerland organiseert een belevingsexcursie om het voorjaar met alle zintuigen te ervaren. In kleine groepen wandelen we door het landschap van de Kennemerduinen en ervaart men de rijkdom van de natuur: de weidsheid of de beslotenheid van de verschillende landschappen, de zachtheid van mos, de smaak de jonge brandnetel, het geklop van een specht in de in de verte.

Datum: zondag 27 maart
Tijd:19:00 – 20:30
Locatie: Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ingang Bleek en Berg (Bergweg, Bloemendaal)
Aanmelden:ivn.nl/afdeling/zuid-kennemerland/activiteiten

De Duin Survival Dag
Weet jij hoe je moet overleven in de duinen? We hebben een spannende route voor je uitgezet. Kom met ons klimmen, speuren, hutten bouwen, morse seinen, een route lopen met kaart en kompas en leer hoe een boomdetective te werk gaat! Aan het eind van de tocht, als je honger hebt gekregen van al je inspanningen, mag je een eigen broodje bakken! De postentocht van ongeveer 2 km lengte vindt plaats rond het bezoekerscentrum en in de Kennemerduinen voor gezinnen met kinderen van 4-12 jaar. Ook geschikt voor verjaardagspartijtjes.

Datum: zondag 10 april

Tijd: Starten tussen 11.00 en 15.00 uur. Eindigen tot uiterlijk 16.00 uur
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen, ingang Koevlak
Verzamelpunt: Balie bezoekerscentrum De Kennemerduinen
Meer informatie: www.np-zuidkennemerland.nl (Aanmelden niet nodig!)

Uilenballen pluizen?
Hoeveel muizen heeft de uil gegeten? Ontdek samen met een deskundige van welke muis de botjes en schedeltjes afkomstig zijn, misschien heeft de uil ook wel een jong vogeltje verorberd!
Kijk voor meer activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie op www.np-zuidkennemerland.nl/activiteitenkalender

PS. Zet ook alvast het Zomerfestival in je agenda. Die vindt plaats op zondag 5 juni en het belooft een leuke dag te worden!

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlem, Bloemendaal, Velsen en Zandvoort, de beheerders PWN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, particuliere eigenaren en het IVN

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »