Koorschool Haarlem viert 70 jarig jubileum met docu-serie!

In het kader van het 75-jarig bestaan van de Koorschool en Muziekinstituut St Bavo is de crossmediale documentaire ‘De kinderen van de Koorschool” gerealiseerd.

 

De docu-serie ‘De Kinderen van de Koorschool’ is in het kader van het 70-jarig bestaan van de Koorschool Haarlem gerealiseerd. In de serie volgt regisseur Tessa Louise Pope drie kinderen in het bijzonder. Lodewijk (9) uit groep 6, Joona (10) uit groep 7 en Cato (11) uit groep 8. Dit is een bijzondere insteek, aangezien deze kids het verhaal grotendeels zelf vertellen en vanuit hun perspectief beleven.

Van het repetitieweekend in een prachtig klooster en een spannend Halloween nachtspel tot een voorspeelavond op de Koorschool, van de voorbereiding op school voor de Kinderboekenweek tot Sinterklaas-surprises, van het oefenen van een solo voor het kerstconcert tot een bijzonder optreden in het Concertgebouw Amsterdam. Wat maakt deze jubilerende Koorschool zo bijzonder? Het wel en wee op de Koorschool zelf!

Koorschool Haarlem is een unieke basisschool die direct gelinkt is aan de Kathedrale Basiliek St.Bavo in Haarlem en aan de overkant van de Westergracht staat. Naast basisonderwijs genieten de kinderen hier een volwaardige professionele muzikale opleiding, en treden ze op in binnen- en buitenland.

 

Op zondag 6 maart is de première van de docu-serie. Burgemeester Jos Wienen zal de eerste aflevering in de Philharmonie in Haarlem officieel ‘online’ plaatsen, zodat iedereen in en buiten Haarlem vanaf dat moment de docu-serie kan volgen. Hij kijkt ook zelf uit naar de serie. “Het is een hele prestatie van deze leerlingen op deze bijzondere school”. De docu-serie bestaat uit 6 korte afleveringen van 8 min. per aflevering. Vanaf 6 maart is om 16.30h de eerste aflevering te zien via de website www.koorschoolhaarlem.nl/docu én op www.nhnieuws.nl. Ook wordt de serie wekelijks uitgezonden op NH Nieuws vanaf woensdag 9 maart om 17.18H, in de carrousel tot de volgende dag 14.00 uur.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK