Live online gastlessen WO2 in tijden van crisis

NA DE OORLOG begint deze week met het geven van live online gastlessen, naar aanleiding van het coronavirus en de tijdelijke sluiting van scholen. Meerdere gastsprekers zullen door middel van een live online verbinding met de leerlingen deze lessen geven voor het basis- en voortgezet onderwijs.

 

De gastsprekers behoren tot de naoorlogse generatie en vertellen ieder een zeer persoonlijk en vaak aangrijpend verhaal. Dit doen zij als aanvulling op de lesstof over bijvoorbeeld de Holocaust en kan leerlingen helpen om het onderwerp meer naar hun belevingswereld te brengen. NA DE OORLOG zorgt dat deze gastsprekers goed voorbereid voor de klas staan en doet dit met hulp van diverse professionals.

 

Met het oog op 75 jaar vrijheid, dat NA DE OORLOG niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan, willen zij de leerlingen bewust blijven maken van dit stuk geschiedenis. Juist in deze tijd, waar iedereen de beperking van vrijheid aan den lijve ondervindt, bespreekt NA DE OORLOG graag de overeenkomsten en verschillen tussen heden en verleden.

 

De digitale gastles bestaat uit (authentieke) films en documenten, live vertellen, foto’s, afgewisseld met (video)chat. Deze nieuwe vorm wordt gegeven door David Goudsmit, Daniella Zwaaf en Lion Tokkie.

 

Met dank aan het Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Klik hier voor de website!

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »