Spannende escaperoom voor kinderen in Toneelschuur

De toekomst van onze planeet ziet er niet heel rooskleurig uit; het klimaat verandert snel en drastisch. Maar wat gebeurt er nou precies met het klimaat? En hoe kun je iets doen tegen de veranderingen? In de spannende escaperoom #Klimaatpiraat van Stichting Helden komen kinderen en hun ouders dat te weten. Én moeten zij dit duidelijk maken aan klimaatpiraat Jeffrey, een meedogenloze zakenman, die niets moet hebben van verduurzamen.

 

De kleine theaterzaal van de Toneelschuur wordt op zaterdag 12 september omgetoverd tot escaperoom. Daar gaan kinderen puzzels, raadsels en mechanismes ontcijferen, waarna ze de klimaatpiraat ervan moeten overtuigen dat hij geen nieuw, milieuonvriendelijk bedrijf moet starten. De escaperoom is gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen de escaperoom zelf of met een vriend(in) spelen. #Klimaatpiraat is te beleven in de Toneelschuur op zaterdag 12 september, elk uur vanaf 12.30 uur t/m 17.30 uur. Per kind kan één ouder deelnemen.

 

Stichting Helden
De Haarlemse Charlie Duran is creative director bij Stichting Helden. Hij ontwikkelde de afgelopen jaren een nieuw concept: escape theater. Het publiek maakt kennis met een vorm van theater waarin zij onderdeel zijn van het verhaal en actief meedoen. Stichting Helden combineert verschillende podiumkunsten met escaperooms; een onvergetelijke ervaring met een boodschap én veel plezier.

 

Jeugdweekend 12 & 13 sep
#Klimaatpiraat is onderdeel van het jeugdweekend in de Toneelschuur: een weekend lang jeugdtheatervoorstellingen en jeugdfilms om de start van een nieuw cultureel seizoen de vieren.
Met op zaterdag 12 september naast #Klimaatpiraat de poppentheatervoorstelling 1, 2, 3, 4 Poppetje van Papier (3+) van De Grote Haay/Stichting 2-ater en een speciale voorpremière van de prachtige animatiefilm Yakari (6+), gebaseerd op de beroemde stripboeken. Op zondag speelt Maas Theater en Dans twee keer de bloedstollend saaie actievoorstelling Eitje (3+) en MaxTak is te zien met de muziektheatervoorstelling Het best bewaarde geluid ter wereld (5+). In de Filmschuur draait op zondag The secret garden(9+) naar het gelijknamige kinderboek van Frances Hodgson Burnett.
De Artistic Crêpes-illustratoren van Hotmamahot leven zich beide dagen uit op de meest waanzinnige pannenkoekencreaties.

 

Kaartverkoop
Kaarten voor #Klimaatpiraat en alle andere jeugdtheatervoorstellingen en –films zijn nu verkrijgbaar op www.toneelschuur.nl.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK