tussen de 4 en 13 jaar? Doe de Mini Dam tot Damloop

Wil jij ook een keer de Dam tot Damloop beleven? Dat kan tijdens de Mini Dam tot Damloop, speciaal voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Naar verwachting staan ook dit jaar weer 3.500 enthousiaste kinderen aan de start op zondag 18 september. Er zijn twee startlocaties: Zaandam, vanaf de Burcht en in Amsterdam, de Molenwijk.

 

Zaandam
Het hardloopfeest begint met een swingende warming-up in de startvakken. Na het startschot volgt een parcours van 0,6 – 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht, door het centrum van Zaandam. De jonge deelnemers finishen, zoals de échte Dam tot Damloop, op de Peperstraat. Elke hardloper ontvangt een welverdiende medaille bij de finish. In Zaandam vindt er na afloop een groot kinderfeest plaats op de Burcht. Er kan gezellig gedanst worden op beats van de DJ, in een van de vele attracties gestapt worden en het laatste beetje energie kan verbruikt worden op een van de springkussens. Een feest waar ieder kind bij geweest moet zijn.

 

Amsterdam
De afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion de Mini Dam tot Damloop Molenwijk. Uiteraard wordt er ook in de Molenwijk gestart met een swingende warming-up, waarna het startschot klinkt voor de afstanden van 1,0 en 1,8 km. De finish is in het Molenwijkpark, waar de kinderen een welverdiende medaille en flesje water krijgen. Ook hier wordt na afloop een kinderfeest georganiseerd.

 

Inschrijven
Kinderen van 4 tot en met 13 jaar kunnen zich online inschrijven voor een van de Mini Dam tot Damlopen. De online inschrijving is geopend t/m maandag 5 september. Na-inschrijven is niet mogelijk bij dit evenement.

 

Over de Dam tot Damloop
Op zondag 18 september vindt de 36e editie van de Dam tot Damloop plaats. Traditioneel starten de ruim 40.000 deelnemers vanaf de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Direct daarna volgt de indrukwekkende passage door de IJtunnel. Vervolgens worden de lopers tijdens de kilometers door Amsterdam-Noord aangemoedigd door een uitbundige menigte en meer dan vijftig opzwepende bandjes en acts. Het hoogtepunt wordt bereikt in Zaandam, waar duizenden toeschouwers samenstromen op de Zuiddijk, de Zaandamse Dam en uiteraard bij de finish op de Peperstraat. Jaarlijks is de Dam tot Damloop een van de bekendste hardloopevenementen van Nederland. Dit wil je als hardloper meegemaakt hebben. Zaterdagavond 17 september vindt de Damloop by night plaats. Meer dan 10.000 hardlopers rennen door Zaandam met een big smile op hun gezicht en genieten onderweg van vele DJ’s, bands en spectaculaire lichtshows.

Het Dam tot Dam Weekend wordt georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion.

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK