Zwembad de Houtvaart gaat 1 juli open

Het monumentale buitenzwembad De Houtvaart in Haarlem kan vanaf 1 juli buitenzwemmers welkom heten. Eerder waren de binnenzwembaden De Planeet en het Boerhaavebad op 18 mei weer geopend met aangepaste openingstijden en speciale veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Niet alles tegelijk

De gemeente heeft in overleg met SRO, die de sportaccommodaties en zwembaden voor de gemeente beheert, besloten om eerst prioriteit te geven aan het openen van de beide binnenbaden. Dat heeft veel inzet en capaciteit van de organisaties gekost, omdat er niet alleen zichtbare maatregelen tegen coronaverspreiding moesten worden genomen, maar er vanwege de veiligheid ook extra eisen werden gesteld aan de kwaliteit van het zwembadwater.

 

Volgende stap

Het vullen van het vijftigmeterbad duurt ongeveer twee weken en daarna moet het badwater nog de vereiste samenstelling en temperatuur krijgen. Om het gebruik van alle drie de zwembaden veilig te laten verlopen, moet SRO meer medewerkers tegelijk inzetten. Dat kan gevolgen hebben voor de openingstijden en gebruik van de voorzieningen in het zwembad. Zwemmers moeten er wel rekening mee houden dat op drukke dagen minder mensen toegang kunnen krijgen tot het zwembad.
De actuele informatie over zwembad De Houtvaart is te volgen op www.zwembaddehoutvaart.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK