3e editie NMF Kamermuziekfestival op onvergetelijke locaties

Voor de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten laten in totaal 160 musici zich inspireren door de natuur. Op 8, 9 en 10 oktober voeren zij door het hele land zeventig concerten met klassieke of vernieuwende kamermuziek uit. Twee goede doelen slaan wederom de handen ineen; Natuurmonumenten opent tijdens het festival de deuren van historische gebouwen, terwijl het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) een podium biedt aan topmusici en de hoogwaardige instrumenten die zij bespelen.

 

Beschermen
Het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten draait drie dagen lang om kleinschalige optredens op twintig bijzondere locaties: op een onbewoond eiland in het Markermeer, in verschillende forten, een munitiekelder, een kluizenaarswoning, een ridderzaal, historische hoeves en schuren en in een waterloop. Natuurmonumenten beschermt naast honderdduizend hectare natuurgebieden ook ruim 2600 cultuurhistorische bouwwerken en landschappen. De vereniging beheert en behoudt terreinen en de monumenten van geschiedenis en kunst die zich daarop bevinden. Het is een monumentale en veelzijdige collectie erfgoediconen, van groots en meeslepend naar klein en fijn. Directeur Natuurbeheer Teo Wams: “Een heel weekeind lang worden onze gebouwen het podium voor gevarieerd muzikaal talent. Onze cultuur komt voort uit het landschap. Op een prachtige manier verbindt de samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds onze natuur met cultuur.” Voorafgaand aan de concerten geven de boswachters van Natuurmonumenten rondleidingen door het erfgoed en het omringende landschap.

 

 

Bruikleen
Veel deelnemende musici, onder wie Carla Leurs, Rembrandt Frerichs, het Matangi Quartet, het Dudok Kwartet, Anastasia Federova en Cecilia Bernardini bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Het fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF. “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren. De historische locaties zijn bij de kamermuziekconcerten voor zowel de musicus als de luisteraar van enorme toegevoegde waarde.”

 

https://www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

 

Foto Ben Houdijk

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK