4: Still Life, een ode aan Bauhaus

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. Deze beeldende kunstbeweging staat bekend om zijn strakke vormen: cirkel, driehoek en vierkant. Een grote inspiratiebron voor choreografe Nicole Beutler. In het dansduet 4: STILL LIFE zien we de ontmoeting tussen man en vrouw, abstract en herkenbaar tegelijk.

Al eeuwenlang draaien mannen en vrouwen om elkaar heen, op zoek naar connectie en verbinding. Beutler ontdekte onderliggende patronen in dansrituelen uit de geschiedenis. 4: STILL LIFE is een fascinerende compositie over samenkomen vanuit gelijkheid en kracht. Als twee bewegende sculpturen in een levend schilderij, tasten de dansers de wetten van de ruimte en tijd af, op zoek naar elkaar.

 

“Een levend yin-en-yang-symbool, met twee complementaire, elkaar versterkende helften.” (**** NRC).

 

Met dit “even ingenieus gecomponeerd als betoverend mooie liefdesduet toont Beutler weer dat ze de ongekroonde koningin van de minimalistische dans is die met een minimum aan bewegingen en een maximum aan emotie en betekenis weet te genereren.” (Knack).

 

Als een volleerd Bauhausarchitecte” (*** de Standaard)

 

mengt en kneedt Beutler de ingrediënten tot een appetijtelijk, superesthetisch, formeel geheel.” (**** Theaterkrant) “Bijzonder dus.” (**** Volkskrant)

 

Nicole Beutler Projects
i.s.m. Malpertuis: 4: STILL LIFE

2-4 april Theater
Frascati Amsterdam

16 april Toneelschuur Haarlem

Alle speeldata op
www.nbprojects.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »