ACB Architectuurcentrum online

Hét centrum  voor architectuur en stedenbouw van Haarlem en de regio Kennemerland, dat is het ABC. Ook nu wij tijdelijk gesloten zijn. Maar gelukkig kun je terecht op onder meer onze website en op YouTube. Bekijk inspirerende masterclasses van bekende architecten, download onze architectuurwandeling door Haarlem of luister naar een bijzondere architectuurpodcast.

 

MASTERCLASSES VAN TOPARCHITECTEN
In 2019 bestond het ABC 30 jaar. Dat hebben we gevierd met drie lezingen van Nederlandse toparchitecten: Ben van Berkel (UNStudio), Francine Houben (Mecanoo) en Winy Maas(MVRDV). Heb je deze inspirerende masterclasses gemist of wil je ze nóg een keer bekijken? De videoregistraties hiervan staan nu online! Klik hier om ze te bekijken.
 
Architectuurwandeling
Haarlem heeft veel moois te bieden op het gebied van moderne architectuur. Het ABC heeft een aantal pareltjes van nieuwbouw- en renovatieprojecten bijeengebracht in een stadswandeling door de binnenstad van Haarlem. Dus wanneer je in deze tijd een wandeling mag en kunt maken, dan is dit een leuke om te doen. Let wel op de 1,5 meter afstand tot anderen op straat en vermijd drukte. Download hier de gratis architectuurwandeling
 
LEGO mee met het ABC
Lekker legoën, daar hebben jullie nu vast veel tijd voor. In het ABC zijn wij natuurlijk heel benieuwd wat voor moois  jullie thuis bouwen. Zeker nu jullie het zonder de 60.000 LEGO-steentjes van het ABC moeten doen! Speciaal voor jullie gaat het ABC daarom een digitale LEGO-expo inrichten. Op onze website. Wil je dat jouw LEGO ook online gaat?  Maak een foto van je mooiste bouwwerk, vul het formulier op onze website in en mail dat naar het ABC. Dan zie je je bouwwerk snel op onze website terug! https://www.architectuurhaarlem.nl/lego-expo
 
Vitaal Wonen
Het 30-jarig bestaan van het ABC Architectuurcentrum hebben we gevierd met een bijzondere wijk-te-kijk-tentoonstelling: Vitaal Wonen, over nieuwe woonvormen voor senioren. Journalist Willem Brand ging daarvoor met zijn camera op bezoek bij een aantal bijzondere bewonersinitiatieven. Kijk en luister mee met Willem naar deze krasse knarren en ontdek welke woonvormen zij bedacht én gerealiseerd hebben. Kijk hier

Download ook de speciale Vitaal Wonenkrant, die middels interviews dieper op (nieuwe vormen van) ouderenhuisvesting ingaat.

 
Troostarchitectuur
Het ABC heeft een aantal leuke, interessante en informatieve architectuurtips bij elkaar gezocht. Architectuur vanuit je luie stoel met bijvoorbeeld een virtuele rondleiding of podcast.

Windoog van Sereh Mandia en Elsbeth Ronner is een podcast over architectuur. Ieder gebouw vertelt een verhaal. Een architectonisch manifest, een gestrande droom, een uitkomst van een toevallige samenloop van omstandigheden. Windoog gaat op zoek naar de feiten en ficties die besloten liggen in de hedendaagse architectuur.

Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. Op YouTube is de documentaire 100 Years of Bauhaus te zien. Duur: ca. 42 minuten.

 

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »