Afscheid Toneelschuur directeur Frans Lommerse

Frans Lommerse heeft na 50 jaar afscheid genomen van de Toneelschuur. Hij heeft de nadrukkelijke wens uitgesproken om afscheidscadeaus volledig ten goede te laten komen aan theatertalent.  Vanwege de grote betekenis van Frans voor het lokale, regionale en nationale theaterveld is ter ere van hem het Frans Lommerse Stipendium in het leven geroepen!

Het Frans Lommerse Stipendium wordt toegekend aan een jong talent bij Toneelschuur Producties. Het stipendium wordt jaarlijks uitgereikt door Frans aan een talent van zijn keuze.

Frans heeft zich altijd hard gemaakt voor professionele betaling van kunstenaars. Daarom is dit stipendium bedoeld voor het eerste salaris van een jong talent bij Toneelschuur Producties, zoals een acteur, regisseur of scenograaf, om zich na het afstuderen artistiek en zakelijk verder te kunnen ontwikkelen.

Het Frans Lommerse Stipendium is zondag 10 februari j.l. aan Frans bekendgemaakt door bestuursvoorzitter Jan de Ridder, tijdens zijn grote afscheidsfeest in de Toneelschuur. Deze middag hebben ruim 350 vakgenoten in een omvangrijke choreografie onder leiding van Conny Janssen Danst een indrukwekkend eerbetoon aan de scheidend directeur gegeven.

De eerste donatie aan het Frans Lommerse Stipendium komt van de Mary Dresselhuys Prijs. Petra Laseur, dochter van de naamgeefster van de prijs, overhandigde aan Frans Lommerse een cheque van 5.000 euro. Ook ontving Lommerse de Mary Dresselhuys Ereprijs. 

Doneren aan het Frans Lommerse Stipendium kan via de website van de Toneelschuur. (www.toneelschuur.nl/steun-ons)

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »