Arnold Koert Bakker brengt nieuw leven in sieraden

Ik laat mij inspireren door iemands emotie of verhaal”, vertelt de bevlogen edelsmid Arnold Koert Bakker uit Groet. “Zo is geen sieraad hetzelfde. Wat mij raakt is het proces wat ik met de klant aanga. Dat we samen, van begin tot eind, het sieraad creëren.”

In zijn atelier in Sluistuinen in Alkmaar voert Arnold al jaren zijn ambacht uit. Voor zijn klanten, van jong tot oud, maakt hij de prachtigste sieraden. “De materialen variëren van goud tot zilver, maar ook hout, titanium of andere materialen verwerk ik in de ontwerpen. Oude, dierbare sieraden kan ik omsmelten naar een nieuw, eigen en uniek stuk.”

 

Omsmelten

De goudprijzen zijn momenteel zeer hoog. Mede daardoor is het laten omsmelten van oude sieraden in populariteit aan het toenemen. Dat merkt Arnold. “Als een klant het wil, kan ik er segmenten aan toevoegen, zoals steentjes. Bijzonder voor bijvoorbeeld de bezegeling van een partnerschap of symbolisch in een relatie of vriendschap. De mogelijkheden zijn grenzeloos.” 

Arnold Koert Bakker volgde de Vakschool Schoonhoven en Rietveld­academie. Sinds 1993 is hij edelsmid. Zijn atelier is gevestigd op Sluistuinen aan Oude Helderseweg 85 B in Alkmaar.

 

Meer info: www.arnoldbakker.nl of tel. 06-25304608

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK