Art Eindhoven: veelzijdige en verrassende kunst

Op 12 en 13 september strijkt de veelzijdige en verrassende kunstbeurs Art Eindhoven weer neer in het Eindhovense Klokgebouw op Strijp S. Nationale èn internationale Kunstenaars tonen daar hun eigen kunst in de bijzondere omgeving van het Klokgebouw. De deelnemers voor Art Eindhoven 2020 zijn door een vakjury geselecteerd.

 

Art Eindhoven is in meerdere opzichten een unieke beurs. Een beurs met een rijk scala aan kunstwerken, een breed spectrum van kunst in grote verscheidenheid: schilderijen, beelden, installaties, foto’s, glas, sieraden en veel meer. Art Eindhoven verrast door de veelheid en de gevarieerdheid.

 

Alle kunstenaars zelf aanwezig
Ruim 110 kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren hun kunst. Bezoekers hebben gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf, zij vertellen graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. Kom genieten van hun werken, gedrevenheid, ideeën. Alle werken zijn te koop, veelal voor betaalbare prijzen.
Art Eindhoven vindt plaats in het Klokgebouw in Eindhoven: een oude Philips fabriek die de sfeer van weleer uitstraalt. De industriële en nostalgische omgeving biedt Art Eindhoven een passend decor. Art Eindhoven is op beide dagen open van 11.00 tot 17.30 uur.

 

Vakjury
De vakjury bestaat onder andere uit Paulo Martino (studeerde kunstgeschiedenis, voormalig directeur van Museum Dr8888, nu directeur van Museum Van Bommel van Dam), Astrid Cats (artistiek leider Temporary Art Center Eindhoven) en Peter Buisman, al jaren actief voor en met kunstenaars.

 

Veiling
Twintig exposanten van Art Eindhoven 2020 stellen een kunstwerk beschikbaar voor een veiling waarvan de opbrengst bestemd is voor het goede doel Stichting Kunstweek. Deze stichting is een culturele ANBI (door de overheid aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling) met de volgende missie: het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en de belangstelling voor Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder.
De veiling is intussen gestart op de website en eindigt op zondag 13 september om 17.00 uur op de beurs.

 

Voor meer informatie en kaarten: www.arteindhoven.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK