Artfolly Art Boutique expositie: ‘You Run You Die’

Vanaf 12 februari is er een bijzondere foto expositie te zien bij ’201 Fysiosport’ aan de Zijlweg, Haarlem. Bezoekers kunnen ongestoord genieten van een Afrikaanse Wildlife foto expositie door Willem Bakhuys Roozeboom. Artfolly Art Boutique representeert de kunstenaar en komt met deze creatieve oplossing omdat kunstbeurzen nu gesloten zijn. Op deze manier heeft iedereen, ondanks corona, toch de kans om te genieten van een fotoserie van Wildlife uit Afrika. Je kunt je ogen de kost geven.
 
Willem Bakhuys Roozeboom besloot in 2012 onder het motto “you only live twice” zijn baan op te zeggen, Nederland achter zich te laten en zijn “wild adventure” aan te gaan op het Afrikaanse continent. Landen als Botswana, Zambia, Kenya en Tsjaad werden zijn thuisbases. Zijn camera ging mee. De unieke serie You Run You Die ontstond. Stuk voor stuk foto’s van Afrika’s grootste roofdieren, vanuit het zogenaamd kikvorsperspectief genomen. De wilde dieren kijken allemaal recht in de lens alsof ze hun prooi besluipen. “Dat is de blik die ik wilde vastleggen”, aldus Bakhuys Roozeboom. “Om dit soort foto’s te maken moet je veel, heel veel uren met je onderwerp doorbrengen. Je stapt niet zomaar uit de auto bij een troep jagende leeuwen of bij een luipaard met zijn prooi. Het vergt veel gedragskennis van wilde dieren, intuïtie en een stalen zelfbeheersing om je niet zelf als prooi te gedragen en hard weg te rennen als een volwassen mannetjes leeuw recht op je af begint te sluipen terwijl jij languit op je buik in het gras ligt.” Oftewel You Run You Die naar het gelijknamige boek van Bakhuys Roozeboom over zijn tijd in Afrika.
 
Carlijn Lines-Neelissen, co-oprichtster Artfolly: 
“Ik ben gegrepen door de ‘You Run You Die’-serie. Al jaren reis ik graag in Afrika en ik ben een grote fan van Wildlife. Uit ervaring weet ik hoe het er in het wild aan toe gaat en de natuur laat zich niet regisseren voor fotografie. De juiste plek en het tijdstip zijn geen gegevens. Dit maakt deze serie zo uniek. Ik ben blij met de samenwerking tussen Artfolly en Bakhuys Roozeboom. Wij gaan verschillende Wildlife fotografen aantrekken en wij ontwikkelen een formule om de Afrikaanse natuur en wilde dieren te steunen via de verkoop van foto’s. Het neveneffect van corona is dat ook de Afrikaanse natuur lijdt onder de gevolgen van de pandemie door het wegvallen van de inkomsten van toerisme.”
 
Goed nieuws dus voor de klanten en bezoekers van 201 Fysiosport. Eigenaar Jan Jorn van ’t Land, zelf ook kunstliefhebber, is een bekende in Kennemerland. Als oud-top hockeyer is hij zeer actief in de sportwereld en behandelt hij veel topsporters uit de regio. Door zijn fysiotherapiepraktijk open te stellen voor deze expositie is een unieke samenwerking ontstaan.
 
Jan Jorn van ’t Land: “Wij vinden het erg leuk om onze patiënten fysiotherapie, de sportschoolleden en de patiënten van het artrose centrum Nederland iets extra’s te kunnen bieden via deze expositie van Artfolly. Onze ruime gangpaden en de lobby nemen onze bezoekers mee naar Afrika en wanen ze oog in oog met de wonderen van Wildlife. Dit is een toegevoegde waarde in deze tijd waarin mogelijkheden zeer beperkt zijn.”
 
De expositie You Run You Die en een aantal andere werken van Bakhuys Roozeboom zijn te zien voor iedereen die een afspraak heeft bij 201 Fysiosport of iedereen die een afspraak maakt via info@artfolly.nl. Meer informatie: 06-55814448 of www.artfolly.nl
 
 
Foto: © Willem Bakhuys Roozeboom

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK