Beam This! mediakunst spektakel

Deel 3 van het succesvolle mediakunst spektakel BEAM THIS! vindt plaats op vrijdag 8 maart aanstaande in Sociëteit Vereeniging in Haarlem. De markante ruimtes van de sociëteit worden ingenomen door tientallen mediakunstenaars en -ontwerpers die voor een divers publiek hun werk op de muren laten schijnen. Alles is geoorloofd: videokunst, installaties, games, video-mapping, VJ-sets, slideshows, zolang er maar geprojecteerd wordt. De avond start om 19.00 uur en de toegang is gratis. Sociëteit Vereeniging is aan de Zijlweg 1.

De eerste twee edities van BEAM THIS! waren artistiek gezien zeer geslaagd. Makers van alle leeftijden ontmoetten elkaar en lieten met hun eigen beamer, filmprojector, overheadprojector of toverlantaarn hun werk zien aan een groeiend en zeer gemêleerd publiek. Jonge liefhebbers van VJ-sets en games ontmoetten experimentele jaren ’70 videokunst en andersom.

Deelnemers van BEAM THIS! #3 zijn o.a.: Karien Beijers, Lucas Hoeben, Timo Hoogland, The Tjong Khing, TRIK, Wouter van Reek, Gerrie Hondius, Jacqueline Kooter, André Rooijmans en Ronald Ruseler.

Beeldend kunstenaar Herman van den Heuvel baseert BEAM THIS! op Bring Your Own Beamer (BYOB), een idee van internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. Oftewel prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit die met een projector hun werk laten zien. Rozendaal heeft het concept vrijgegeven en inmiddels is BYOB in een groot aantal steden over de hele wereld uitgevoerd. 

 

Meer info: www.kunstcentrum-haarlem.nl

DEEL DIT ARTIKEL OP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK

 

Translate »